Xbox Series X werkt aan het oplossen van grote lanceringsproblemen

Microsoft heeft bevestigd dat het werkt aan oplossingen voor twee grote problemen die de Xbox Series X en Xbox Series S teisteren. Een van deze problemen betreft de prestaties. Terwijl de PS5 de Xbox Series S overtroeft qua vermogen, schiet hij in dit opzicht achter bij de Xbox Series X, althans op papier. Desondanks draaien veel games beter op PS5 dan Xbox Series X. Volgens Microsoft ligt het hier niet aan de hardware, maar aan optimalisatie. In gevallen waarin dit gebeurt, zegt Microsoft dat het zijn hulp heeft uitgebreid om het probleem op te lossen.

Spreken tijdens de officiĆ«le Xbox-podcast gehost door Larry Hryb – ook bekend als Xbox Live’s Major Nelson – Microsoft’s Jason Ronald onthulde dat deze ondermaatse prestatie in sommige gevallen te wijten is aan bugs, of soms is het gewoon een gebrek aan ervaring met het platform.

“Er zijn verschillende soorten problemen die kunnen optreden als ontwikkelaars beginnen te leren en voordeel te halen uit dit platform.” zei Ronald. “In sommige gevallen zijn het gewoon bugs in de titels – en we hebben zeer nauw met hen samengewerkt, en de ontwikkelaars zullen die bugs oplossen, omdat ze net zo toegewijd zijn aan het leveren van die premiumervaring als wij. . In andere gevallen leert het hoe je dit platform van de volgende generatie kunt gebruiken. “

Elders tijdens de podcast bevestigde Ronald ook dat problemen met Quick Resume ook worden gladgestreken. Snel hervatten is een van de meest indrukwekkende functies van de console, en het is een functie waar de PS5 geen antwoord op heeft. Dat gezegd hebbende, wordt het momenteel niet alleen door elke game ondersteund, maar sinds de lancering werkte het niet altijd zoals geadverteerd. Maar nogmaals, Ronald merkt op dat er in dit opzicht verbeteringen worden aangebracht.

READ  Kies er een: wat is je favoriete Assassin's Creed-spel? - Voorzien zijn van

Natuurlijk is geen van deze problemen iets dat kan worden opgelost door simpelweg een update uit te rollen. Het is veilig om aan te nemen dat beide, maar vooral het eerste, tot op zekere hoogte een probleem zullen blijven voor de hele generatie, maar volgens Ronald doet Microsoft er alles aan om deze problemen in de toekomst te verminderen.

Xbox Series X en Xbox Series S zijn wereldwijd verkrijgbaar voor respectievelijk $ 500 en $ 300 USD. Voor meer berichtgeving op zowel de console als alles wat met Xbox te maken heeft – inclusief het laatste nieuws, geruchten en lekken – klik op hier.

H / T, Scherm Rant.

Written By
More from Vanessa Hale

Game-ontwikkelaar heeft Cyberpunk 2077 opnieuw uitgevonden als een PS1-game

Eerder deze maand, Cyberpunk 2077 uitgebracht op huidige en next-gen consoles, maar...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *