Heb je een echo of ring? Binnenkort zal Amazon ze gebruiken om uw internet te delen met een nieuw ‘Sidewalk’-netwerk

DE ENGELEN (KTLA) – Amazon maakt een nieuw netwerk aan met de naam Stoep waardoor veel met internet verbonden apparaten mogelijk beter werken, gemakkelijker worden ingesteld en zelfs helpen bij het opsporen van verloren huisdieren. Maar om het te doen, zullen ze een klein deel van de internetverbindingen van de Ring- en Echo-apparaateigenaar gaan delen.

“Er zijn echte privacyproblemen … en er zijn overdreven privacyproblemen … maar het is nog heel vroeg,” zei Chris Davies, hoofdredacteur bij SlashGear, een website voor consumententechnologie.

Het Sidewalk-netwerk zal worden aangedreven door verschillende Amazon-apparaten, waaronder Ring Spotlight- en Floodlight-camera’s en een waslijst met Echo-producten. Deze apparaten zullen dienen als kleine ‘bruggen’ door Amerika en het netwerk overal in buurten slingeren.

“Amazon doet absoluut alles wat het kan om zoveel mogelijk van deze verschillende Sidewalk-bruggen aan te zetten … zodat je op zoveel plaatsen als je gaat verbinding hebt”, zei Davies.

Om dit te doen, maakt Amazon deelname aan het netwerk automatisch, wat betekent dat als je een van deze apparaten hebt, je wordt opgenomen in het delen.

Amazon legde het uit in een recente e-mail aan de getroffen gebruikers en voegde zelfs opt-outinstructies toe.

Ze legden ook de voordelen van het netwerk: eenvoudigere installatie en voortdurende verbindingen van bepaalde slimme thuisgadgets, zelfs als uw wifi uitvalt. Stel dat uw wifi tijdelijk uitvalt, uw slimme lampen blijven mogelijk correct werken als ze nog steeds kunnen praten met het Sidewalk-netwerk.

READ  Google kan 'Hey Google' verwijderen voor sommige spraakassistent-taken

Een functie die Amazon promoot, is de mogelijkheid om verloren voorwerpen en zelfs huisdieren te lokaliseren. Dat komt omdat Tile zich heeft aangemeld als deelnemer en Amazon van plan is om zijn eigen volgapparatuur te maken die op het netwerk zal werken.

“Wanneer mensen het voor de eerste keer ervaren en wanneer je je autosleutels vindt en geen 500 dollar hoeft uit te geven om een ​​nieuwe set te programmeren … dat zal mensen zeker op het idee brengen dat dit iets is dat ze wel willen,” legt uit Davies.

Nogmaals, om dit allemaal te laten werken, gaat Amazon een klein deel van de internetverbindingen thuis van gebruikers gebruiken en delen met de gemeenschap. Alle activiteit op het netwerk is gecodeerd en uw persoonlijke internetactiviteit wordt met niemand gedeeld. Amazon zegt dat de gegevensbijdragen beperkt zijn tot 500 megabytes per maand.

“Er is zeker reden tot bezorgdheid en om een ​​beetje sceptisch en vermoeid te zijn … want nou, Amazon heeft niet de beste staat van dienst als het gaat om privacy en deze apparaten”, begon Victoria Song, een consumententechnologische verslaggever bij Gizmodo.

De kop van haar recente artikel luidt “U moet zich afmelden voor Amazon Sidewalk. “

“Tech houdt ervan om snel te zijn, ze houden ervan dingen kapot te maken en dingen te verstoren zonder na te denken over wat de maatschappelijke implicaties voor de consumenten zelf kunnen zijn”, aldus Song.

Het plan zelf is vrij duidelijk, maar het stiekeme deel waar velen in de technische wereld moeite mee hebben, is het feit dat Amazon deelname standaard inschakelt. Dit betekent dat miljoenen gebruikers binnenkort hun internetverbindingen kunnen delen zonder het te beseffen.

READ  Xbox Series S bevestigd door Microsoft na prijslek van de volgende generatie Xbox [Updated]

“Je moet echt wachten om te zien of een onafhankelijke beveiligingsonderzoeker die meer aan de kant van de consument staat, ergens voor tekent voordat je een bedrijf blindelings vertrouwt”, besluit Song.

Als u ervoor kiest om u af te melden voor Amazon Sidewalk, gaat u als volgt te werk:

Open de Alexa-app op je iPhone of Android
Tik op Meer
Tik op Instellingen
Tik op Accountinstellingen
Tik op Amazon Sidewalk
Zet de schakelaar op Uit om uw deelname uit te schakelen

U kunt later altijd van gedachten veranderen en weer meedoen.

Lees hieronder de laatste krantenkoppen op FOX8.com:

Written By
More from Lesley Curry

PSA: update WebView voor Android om kapotte apps te repareren

Een groot aantal Android-gebruikers heeft de afgelopen uren te maken gehad met...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *