Xbox werkt nauw samen met Palworld-ontwikkelaars om snellere updates, speciale servers en meer mogelijk te maken

Xbox werkt nauw samen met Palworld-ontwikkelaars om snellere updates, speciale servers en meer mogelijk te maken

Palworld, ook wel “Pokémon with Guns” genoemd vanwege zijn monsterachtige ontwerpen, heeft in de drie weken sinds de lancering een snelle stijging gekend als een van de grootste releases in de gamegeschiedenis. Hoewel het debat over de vraag of Palworld een afzetterij van Pokemon is, nog steeds ter discussie staat onder fans en de advocaten van Nintendo, staat niet ter discussie dat het overweldigende succes van de game in de toekomst steun van Microsoft heeft gekregen.

de afgelopen dagen Blogpost op Xbox WireXbox heeft aangekondigd dat het rechtstreeks zal samenwerken met Pocketpair, de ontwikkelaars van Palworld, om de middelen te leveren die nodig zijn om het momentum van het monsteroverlevingsspel gaande te houden.

“Aan de Xbox-kant werken we samen met Pocketpair om ondersteuning te bieden voor Xbox-versies van de game”, aldus Xbox in de blogpost. “We bieden ondersteuning om dedicated servers mogelijk te maken, bieden technische middelen om de GPU en het geheugen te helpen optimaliseren, versnellen de beschikbaarheid van Palworld-updates voor spelers en werken samen met het team om de titel voor ons platform te optimaliseren.”

Dit nieuws volgt op de aankondiging van ontwikkelaar Pocketpair dat Palworld sinds de release op 19 januari een totaal aantal spelers van meer dan 19 miljoen spelers op alle platforms heeft overschreden. Volgens Xbox Wire is Palworld de grootste lancering van derden in de geschiedenis van Game Pass, met meer dan 7 miljoen spelers en een dagelijkse spelerspiek van bijna 3 miljoen.

Het succes van Palworld stopt ook niet bij Xbox. Palworld is de op een na meest gespeelde game aller tijden op Steam geworden, met een recordaantal van 2.101.867 spelers, volgens SteamDB. Op het moment van schrijven bevindt Palworld zich tussen PUBG en Counter-Strike 2 als de meest gespeelde games in de geschiedenis van het platform.

READ  Air India-crash: dodental bereikt 19 als vluchtgegevens worden hersteld; alle reddingswerkers worden in quarantaine geplaatst

“De reacties van fans waren overweldigend en het is geweldig om te zien hoe miljoenen spelers over de hele wereld van Palworld genieten”, vertelde Takuro Mizube, CEO van Pocketpair, aan Xbox Wire. “Dit is nog maar het begin voor ons en Palworld, en de feedback die we verzamelen tijdens Game Preview zal ons in staat stellen de Pal Tamers-ervaring op alle platforms te blijven verbeteren.

Dit nieuws kon niet op een beter moment komen voor Palworld Xbox-spelers, aangezien de game een beetje flauw was bij het spelen op console vergeleken met zijn pc-tegenhanger. In onze Xbox-recensie schreef hij: “De versie van Palworld op Xbox en de Microsoft Store is misschien lang niet zo gepolijst als de Steam-versie, maar dat betekent niet dat het niet nog steeds erg leuk is. De prestaties zijn duidelijk slechter , de audioproblemen zijn opvallend: “Je kunt je geliefde vrienden geen bijnaam geven, en je bent beperkt tot een veel kleinere groep vrienden.”

De kans is groot dat eventuele slechte prestaties en serverproblemen snel zullen worden opgelost voor spelers nu Xbox zijn steun heeft toegezegd om Palworld te helpen groeien.

Jesaja Colbert is een freelanceschrijver voor IGN. Je kunt ze volgen op Twitter @ShinEyeZehUhh.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *