Xbox wordt eigenaar van de klassieke PlayStation-mascottes

Wanneer de Xbox-aankoop van Activision Blizzard volgend jaar afloopt, zal het bedrijf twee van de grootste iconen van het originele PlayStation-tijdperk bezitten: Crash Bandicoot en Spyro the Dragon. Hoewel geen van deze personages ooit eigendom was van Sony, zijn de twee nauw verbonden geweest met de originele PlayStation-console en worden ze lang beschouwd als het antwoord van het bedrijf op Mario en Sonic. Vooral de vroege advertentie van Crash Bandicoot positioneerde het personage als een Sony-mascotte en leverde enkele van de meest memorabele commercials van dat consoletijdperk op. Voor fans van het PlayStation-merk is het kopen van een Xbox behoorlijk groot!

De originele Crash Bandicoot- en Spyro the Dragon-games zijn uitgegeven door Sony Computer Entertainment en ontwikkeld door twee van de beroemdste studio’s van het bedrijf: Naughty Dog en Insomniac Games. De rechten op beide personages zijn echter eigendom van Universal Interactive. Na verschillende succesvolle introducties in de originele PlayStation, besloot Universal verschillende ontwikkelingsstudio’s in te schakelen en multi-consoleversies van Crash en Spyro aan te bieden in het PlayStation 2-tijdperk. Als gevolg hiervan begonnen Crash en Spyro op Xbox en Nintendo te verschijnen.

Universal Interactive werd uiteindelijk bekend als Vivendi Games en viel in 2007 onder het eigendom van Activision Blizzard. Na een tijdje uit de boot te zijn gevallen, zag het er de afgelopen jaren goed uit voor Crash en Spyro. Crash Bandicoot- en Spyro-games voor de originele PlayStation zijn opnieuw ontworpen als De Crash Bandicoot N.-trilogie. En Spyro Versterkte Triple respectievelijk in 2017 en 2018. Crash ontving in 2020 zelfs een veelgeprezen nieuwe game met Crash Bandicoot 4: Het is tijd. Al deze titels zijn ontwikkeld door Toys for Bob en fans waren zo enthousiast om de franchises opnieuw te zien. Helaas kondigde Activision vorig jaar aan dat Toys for Bob zou gaan werken aan de Call of Duty-franchise. Het leek alsof Crash en Spyro opnieuw in de vergetelheid raakten.

READ  Patriots vs Bills is de grootste game van het weekend

Het nieuws over de aankoop van Microsoft heeft al geleid tot intense speculaties dat Call of Duty mogelijk afwijkt van het jaarlijkse releaseschema, waardoor Pop Games mogelijk weer aan Crash- en Spyro-games kan werken. Dit is goed nieuws voor fans, en de Xbox-deal zal er waarschijnlijk toe leiden dat een aantal oude Crash- en Spyro-games ook op Game Pass verschijnen. Eerdere PlayStation-mascottes zijn misschien naar een ander platform verhuisd, maar op Xbox kunnen ze eindelijk terug naar de premium-modus!

Wat vind je van de overname door Xbox van Crash en Spyro? Hoop je dat de personages meer focus krijgen? Vertel het ons in de reacties of deel uw mening rechtstreeks op Twitter op Tweet insluiten Om te praten over alles wat met gamen te maken heeft!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *