YouTube heeft een nieuwe app gelanceerd, YouTube Create, voor het bewerken van video’s, het toevoegen van effecten en meer

YouTube heeft een nieuwe app gelanceerd, YouTube Create, voor het bewerken van video’s, het toevoegen van effecten en meer

Vanochtend heeft YouTube een nieuwe app voor makers van inhoud geïntroduceerd, YouTube Create, die een reeks gratis en eenvoudig te gebruiken tools biedt waarmee ze korte video’s en langere video’s kunnen maken. De tool is bedoeld om enkele van de uitdagingen aan te pakken waarmee makers van inhoud worden geconfronteerd, waaronder het bewerkingsproces en de mogelijkheid om te profiteren van creatieve hulpmiddelen, waaronder zaken als bijvoorbeeld stickers, GIF’s en effecten.

Het bedrijf zei dat het 3.000 makers van inhoud heeft geraadpleegd over de ontwikkeling van de nieuwe app en deze heeft ontworpen op basis van hun feedback.

Om de tool te gebruiken, voegen makers hun clips toe en kiezen ze vervolgens uit een reeks bewerkingstools om te beginnen met het maken van hun video. Met behulp van de app kunnen ze bijvoorbeeld een voorbeeld van gesplitste delen bekijken en hun clips bijsnijden terwijl ze een video samenstellen. Er zijn ook duizenden stickers, GIF’s en een reeks effecten beschikbaar in de app.

Afbeeldingscredits: YouTube

Bovendien biedt de app toegang tot YouTube’s bibliotheek met royaltyvrije audioclips, zodat makers kunnen kiezen uit duizenden nummers als aanvulling op hun video’s. Het bedrijf zegt dat al deze nummers auteursrechtelijk beschermd zijn, zodat makers zonder zorgen inkomsten kunnen genereren met hun video’s. Bovendien matcht de tool de beats van nummers met videoclips om alles gesynchroniseerd te houden – een functie die beroemd is geworden door TikTok.

Afbeeldingscredits: YouTube

Bovendien kan de app audio opschonen om ongewenste achtergrondgeluiden te verwijderen, ondertitels maken die met één klik op de knop automatisch aan de video kunnen worden toegevoegd en het eindproduct naar het YouTube-kanaal van de maker exporteren.

READ  Exclusief voor Microsoft PS5 Ghostwire: Tokyo uitgesteld tot 2022

Het idee om een ​​aparte app aan te bieden voor het maken is erg populair onder de makersgemeenschap. Ondanks de vele effecten die bijvoorbeeld in TikTok zijn ingebouwd, wenden veel makers zich tot ByteDance’s andere creatieve app CapCut om hun TikTok-video’s voor te bereiden.

De nieuwe app, die aanvankelijk beschikbaar was voor Android, wordt vanaf vandaag in bèta gelanceerd in acht markten over de hele wereld. (VS, Duitsland, Frankrijk, VK, Indonesië, India, Korea, Singapore).

Het bedrijf zegt dat het de app zal blijven uitbreiden met meer functies en deze in de loop van de tijd aan meer makers zal aanbieden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *