Yuvraj graaft in Hussain over de NatWest-finale

Yuvraj Singh

Voormalig India-batsman Yuvraj Singh rende de geheugensteeg af en herinnerde zich de historische overwinning van de NatWest Trophy op Engeland, op deze dag 18 jaar geleden.

Yuvraj en Mohammad Kaif speelden een cruciale rol in het team dat een gigantisch doelwit achtervolgde en de overwinning uit de klauwen van de nederlaag bij de iconische Lord’s rukte.

Yuvraj Singh (R) moet schieten om zijn plek in de spelende XI te behoudenReuters

Yuvraj Singh herinnert Nasser Hussain aan de iconische overwinning

Yuvraj Singh’s Instagram-bericht luidde: “#Gooi terug naar Natwest 2002-finale. Jaan laga di thi sabne mil ke! We waren jong en wilden winnen. Het was een geweldige teamprestatie die ons hielp Engeland te verslaan en de trofee te veroveren in deze nagelbijten game. #NasserHussain voor het geval je het bent vergeten. “

Yuvraj Singh Instagram-bericht

@yuvisofficial op Instagram

Eerst batting, Engeland plaatste een bevelend totaal van 325/5 in 50 overs. Opener Marcus Trescothick (109) en schipper Nasser Hussain (115) sloegen de respectieve eeuwen dicht toen Indiase bowlers op leerjacht werden gestuurd.

India achtervolgde het doel en begon goed toen openers Ganguly en Virender Sehwag een 106-run stand samenstelden. Maar vanaf dat moment ging het allemaal bergafwaarts voor de bezoekers omdat ze snelle wickets verloren en worstelden met 146/5 in 24 overs.

Toen kwam Mohammad Kaif in het midden bij Yuvraj Singh en begon de jacht opnieuw op te bouwen. Beiden voltooiden hun respectievelijke halve eeuw toen ze 121 afleveringen van 106 leveringen samenstelden om India weer op jacht te zetten.

Paul Collingwood dacht echter dat hij Engeland de wedstrijd won toen hij Yuvraj voor 69 kwijt raakte. Maar Kaif had andere plannen toen hij een 47-run partnerschap sloot met Harbjahan Singh om India dichter bij het doel te brengen.

Mohammad Kaif

Dossierfoto van Mohammad Kaif.DIBYANGSHU SARKAR / AFP / Getty Images

Nadat Harbjahan was ontslagen door Andrew Flintoff en vervolgens Anil Kumble ook weer de hut binnenging zonder zijn account te openen, won Kaif de wedstrijd voor India met twee wickets en drie ballen over.

READ  Waar te koop PS5: voorraadupdates bij Walmart, Costco, GameStop Kohls, Best Buy, Target, Amazon ...

Ondanks de heldendaden van Kaif en Yuvraj, zal de wedstrijd aan het einde van de wedstrijd altijd herinnerd worden voor Ganguly’s overhemd, waar hij tot de verbeelding sprak van elke Indiase fan vanaf het balkon van de Heer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *