Zeeland heeft nu een eigen rijregel

Het voordeel van een gewone rechter in Zeeland is dat men niet naar de rechter hoeft om de zaak te behandelen. Daarnaast zijn ze goedkoop en kan er snel een oordeel worden geveld.

“De werking is simpel”, legt Van Spronssen uit. “Je legt het geschil eerst voor aan Samen Recht Vinden, een groep advocaten en procureurs die door de provincie rijden en bemiddelen. Komt er geen oplossing, dan kan ik erbij worden gehaald.”

U moet dan een formulier van de website downloaden en daar gegevens invullen. “Daar vul je de namen van de partijen in, wat is het conflict en wat wil je als oplossing”, vervolgt rechter Zeeland. “Daarnaast geef je aan of de wederpartij weet en ermee instemt dat de gewone rechter wordt gebeld. En uiteindelijk of je de beslissing accepteert of dat je alsnog in hoger beroep wilt kunnen gaan.”

“Als we de zaak accepteren, zal ik desnoods contact opnemen met de andere partij”, vult Van Sprounsen aan. “De zitting vindt over een paar weken plaats. De zitting is dan niet meer in de rechtbank, maar op locatie, bij de mensen zelf. Bijvoorbeeld in een buurthuis, buurthuis, hotel of museum.”

De kosten zijn laag, omdat alleen griffierecht betaald moet worden. Dat is 43 euro per partij. “Dat is een stuk goedkoper dan een geschil voor de rechter brengen”, legt Van Sprounsen uit. “Het is dus goedkoper, sneller en dichter bij de mensen zelf.”

More from Madison Garrett
Dag van het hoepelspel: Nebraska vs. Pennsylvania
Nebraska Cornhuskers (5–15, 1–12) versus Pennsylvania Nitany Lyons (4–11, 7–12) Dinsdag 23...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *