Zelfs als je Candy Crush speelt, ben je een speler

Er lijkt een enorm verschil te zijn tussen Call of Duty op de gameconsole of Candy Crush op de smartphone, maar zo erg valt het mee.

Lees verder na de aankondiging.

Wie is de speler?

“Vrouwen zijn spelers, zelfs als ze het zelf niet beseffen”, kopte RTL Nieuws Vorige week met een video waarin vrouwen op straat worden gevraagd of ze spelletjes spelen. Eerst zeiden ze nee, maar eens gevraagd of ze smartphonegames zoals Candy Crush spelen, blijkt dat ze er vele uren aan besteden.

Het item is zwaar bekritiseerd. Allereerst omdat het een heel ouderwets hoekje is. De helft van alle spelers is vrouw en speelt allerlei soorten games. Dit is geen unieke ontdekking of iets recents. Vrouwen maken games en vrouwen spelen games. Hoe hard mannen ook hun best doen om hun bestaan ​​zo stressvol mogelijk te maken.

Aan de andere kant reageren spelers die hun hobby willen verdedigen, omdat ze niet echt geloven dat vrouwen die Candy Crush spelen gamers kunnen worden genoemd. En het is een vreemde gedachtegang, want Candy Crush is een spel.

Spirituele opium

Games zijn een unieke categorie van entertainment die sommige mensen associëren met hun identiteit. Filmkijkers of boeklezers op sociale media worden zelden gek omdat een vrouw een film kijkt of een boek leest. Of iemand die boos wordt als hij iemand anders een boeklezer noemt als hij alleen Harry Potter leest.

In China hebben spelers andere dingen aan hun hoofd. Deze week kwam ook in het nieuws dat kinderen in het land maar drie uur per week mogen spelen. De praktijk is “mentale opium” genoemd en de Chinese regering maakt zich zorgen over verslaving aan videogames. Nu is er in China veel mis met hoe de overheid in haar greep te houden, maar de spelen?

READ  De CoronaMelder app is vanaf vandaag te downloaden - Regionieuws Hoogeveen

Toen ik jong was, waren games voor mij een manier om eindeloze avonturen te beleven en een tijdje te ontsnappen aan de echte wereld. Door middel van games maakte ik vrienden, leerde ik problemen op te lossen en leerde ik Engels. Ik vind het een heel nuttige hobby.

Afspelen op Netflix

Met de toegenomen toegankelijkheid van games zijn games net zo gewoon als het kijken naar Netflix-series. Iedereen kan een spel als Candy Crush gratis downloaden en spelen op zijn smartphone.

Niet voor niets biedt Netflix nu ook games aan via zijn app. Spelletjes voor iedereen. Ik speel momenteel bijvoorbeeld een spel waarin je met mensen kunt daten die in zwaarden kunnen veranderen, dan in kerkers kunt vechten tegen verrassingstelefoons en tv’s kunt schieten.

Anderen spelen liever een spel waarbij je op het hoofd schiet en een ander waarbij je snoep naast elkaar legt. We zijn allemaal spelers en we hebben allemaal één ding gemeen: niemand van ons heeft de ups en downs gezien Dit is de trailer van het spel Het komt aan.

Meer kolommen

Elke zaterdag lees je Android-planeet nieuwe kolom. Bekijk ook onze eerdere releases.

More from Madison Garrett

Schalke beëindigt 22 wedstrijden puntloos punt vs. amateurs in Duitse bekerwedstrijd

Schalke-spelers vieren een doelpunt in hun eerste overwinning van acht maanden. Foto...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *