Zet een draak op je bank met House of the Dragon: DracARys

HBO Max heeft een augmented reality-app gelanceerd om fans enthousiast te maken voor House of the Dragon: DracARys. Hierin kun je een draak in je woonkamer, op de bank of op je bureau zetten, een beetje zoals Google 3D-dieren.

Dragon Maguchi uit Westeros

Dan kun je het dier als een soort tamagotchi verzorgen (het komt eigenlijk uit een ei, dus de band is makkelijk gemaakt). Je kunt hem straffen, hem vlees geven en hem zelfs met je stem roepen (als je een beetje valeriaan kunt lezen en uitspreken) van de draak, want deze serie gaat over de familie Targaryen.

Het beste is om je draak gewoon te zien rondzwerven op allerlei meubels en je soms dreigend, soms vriendelijk aan te kijken. Augmented reality blijft leuk: een virtuele laag over de echte wereld (met een beetje hulp van de app in combinatie met de camera van je telefoon). HBO werkt samen met studio The Mill en game-engine Unity. Als augmented reality je doet denken aan Pokémon Go, dan is dat ergens. Het maakt ook gebruik van technologie van Pokémon Go-maker Niantic (die overigens moeite heeft gehad om dat succes te evenaren met andere games sinds Pokémon Go).

Drakaris

Je geeft je draak een naam en je kunt in de app zien hoe hij het doet. Elke draak is uniek en hun persoonlijkheid wordt geleidelijk bepaald door de manier waarop je voor je draak zorgt. In feite groeit je draak uiteindelijk uit tot een volwassene die de wereld rondreist. Daarnaast kunnen ook andere gebruikers je draak zien en ermee communiceren. Ja, HBO toert ook door de metaverse.

READ  Ondernemer Oostrand Dronten neemt het voortouw op nieuw fietspad

“Als de draken van Westeros in de serie verschijnen, is dat altijd een prachtig, geweldig moment”, zegt Kevin Young, Creative Director van The Mill en Creative Lead van House of the Dragon: DracARys. “Met DracARys wilden we dat gebruikers deze prachtige momenten zouden ervaren in de context van hun dagelijks leven. Onze ambitie is om de wereld van Westeros en de legendes van de show op een rijke manier aan te vullen en de grenzen te verleggen van wat mogelijk is in de Metavers.”

Gratis op iOS en Android

De app werkt prima, maar vooral als hij in eerste instantie eieren moet laden, kan hij een beetje vastlopen. Wees echter geduldig, want je ziet automatisch de eieren waaruit je je babydraak kiest.

DracARys kan nu gratis worden gedownload voor iOS en Android. De spin-off van House of the Dragon van Game of Thrones wordt op 22 augustus uitgebracht op HBO Max.

Laura Jenny

Als je niet klikt, reist het de wereld rond van geweldig entertainment of een prachtige plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven…

More from Madison Garrett
Willekeurig: bouw je eigen Nintendo DS met Joy-Cons en Samsung Galaxy Z Flip
afbeelding: Mike Dabbs We herinneren ons allemaal Nintendo ds Liefs, niet? Het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *