Zigbee op Mars! – de rand

Vandaag heb ik dat een bestand geleerd De veelzijdigheid van drones De baan van Mars communiceert met het Tenacity Spacecraft met behulp van Zigbee 900MHz-radio’s. Geen wifi of gsm of iets vreemds zoals splijtingslasers of algen, maar dezelfde consumententechnologie die je gebruikt om je Philips Hue-lamp van stroom te voorzien.

Ik kwam het nieuws tegen via een ongelooflijke tweet van Ik ben Bromley Waar hij op ontdekte Linux Unplugged Podcast Met gast Tobin Richardson, CEO van Zigbee Alliance, onlangs hernoemd Communication Standards Alliance.

Volgens Richardson is Zigbee het ideale draadloze protocol voor het verzenden van telemetriegegevens tussen NASA’s Roving Probe en de semi-autonome UAV. “Gezien echt extreme omgevingen, zoals Mars, is het fijn om een ​​extreem lichtgewicht, speciaal gebouwde standaard te hebben,” Zei Richardson, “Waar het nodig is om de basisinformatie te verkrijgen en om langdurig gebruik van de batterij mogelijk te maken.”

Het blijkt dat wat Zigbee geweldig maakt voor slimme huizen, het ook erg geschikt maakt voor missies naar de Rode Planeet. Het draadloze protocol van Zigbee vertegenwoordigde “lage energie” lang voordat Bluetooth de LE-specificatie accepteerde. Dit maakt het ideaal voor de triviale gegevensbehoeften van kleine, slimme, op batterijen werkende apparaten in huis, zoals bewegings- en temperatuursensoren, maar ook voor lichtgewicht drones. Het protocol is ook buitengewoon robuust en is ontworpen om te werken in een netwerk van knooppunten die mislukte pakketbezorgingsproblemen kunnen verhelpen zonder interferentie met aangrenzende signalen. Dit is het soort betrouwbaarheid dat u ook wilt als u op een andere planeet werkt.

READ  Vermeende foto van AirPods 3-onderdelen toont AirPods Pro-geïnspireerd ontwerp

ZigBee heeft ook veel mogelijkheden. Thuis beweert de Zigbee Alliance dat zijn signaal ongeveer 50 voet kan bereiken. Maar dit zou nog verder kunnen reiken met de gezichtslijn, en vermoedelijk nog verder in de extreem dunne atmosfeer van Mars, die de dichte radio-interferentie mist die hier op aarde zichtbaar is. Volgens NASA kan de vier pond Ingenuity-helikopter communiceren Mars-helikopterbasisstation Aan boord van de drone volharding tot “negen voetbalvelden”, of ongeveer 750 voet. Als je dit soort assortiment goed wilt voor je smart home-producten, begin dan met het inpakken van je koffers voor mars.

Toen het werd bereikt voor commentaar, zei Consortium For Hey Don’t Forget About Z-Wave dat het zich graag zou opstellen op een oude ruimterots. “Wij zijn ook goed”, zei de woordvoerder, verbaasd over de belangstelling. “Later.”

Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *