Rapport: PS5-verkoop verdubbelt verkoop Xbox Series X | S.

(Foto door Kamil S op Unsplash)

Zowel Microsoft als Sony hebben de verkoop van hun nieuwste consoles beperkt vanwege een aanhoudend tekort aan componenten. Van de twee lijkt Sony echter door te gaan waar het vastliep met de laatste generatie door twee keer zoveel consoles van de volgende generatie te verkopen in vergelijking met zijn concurrent.

Zoals VGC-rapportenEen recente verkoopanalyse door Ampere Analysis toonde aan dat Microsoft in het eerste kwartaal van dit jaar 1,31 miljoen Xbox Series X- en Series S-consoles heeft verkocht, aan de andere kant heeft Sony dat meer dan verdubbeld met 2,83 miljoen verkochte PS5-consoles. Als dat klopt, zou dat teleurstellend zijn voor Microsoft, dat zich meer heeft gericht op het abonneren op games van deze generatie, maar ook op het prestatievoordeel (in ieder geval op papier).

Sony zal niet helemaal tevreden zijn, want het staat niet bovenaan de verkooplijsten van gameconsoles. Die kroon gaat naar Nintendo, dat in dezelfde periode als Q1 5,86 miljoen Switch-consoles heeft verkocht – meer dan het dubbele van die van de PS5. Als je PS5 en Xbox Sales samen zou toevoegen, zou Nintendo nog steeds bovenaan staan.

Fotografie door Eric Maclean op Unsplash

naar mij Pierce Harding Rolls Analist Analist AmpereDe verwachting is echter dat de Switch de hardware van Sony en Microsoft voor de rest van 2021 zal blijven overtreffen, maar dit komt tot uiting in het feit dat de tekorten aan PS5- en Xbox-hardware ook de rest van het jaar beperkt zullen blijven. Harding-Rolls geeft toe dat het moeilijk is om de werkelijke vraag in te schatten als gevolg van de marktomstandigheden, maar dat “Sony verheugd zal zijn dat zijn PS4-marktaandeel doorgaat in de volgende generatie.”

READ  NBA 2K21 On Xbox Series X Review: Nothing But Net

Aanbevolen door onze redactie

Microsoft bevond zich eerder in deze positie tijdens de Xbox One-jaren, maar de focus op Game Pass Ultimate en de indrukwekkende achterwaartse compatibiliteit van meerdere generaties van Xbox Series-consoles werd gezien als een poging om spelers weg te lokken van de PlayStation. Als deze verkoopcijfers kloppen, zijn ze nog niet functioneel.

Deze nieuwsbrief kan advertenties, aanbiedingen of gelieerde links bevatten. Als u zich aanmeldt voor een nieuwsbrief, geeft u aan dat u hiermee akkoord gaat gebruiksvoorwaarden En de Privacybeleid. U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Written By
More from Vanessa Hale

Assetto Corsa Competition voor PlayStation 5 en Xbox Series X is officieel bevestigd

Later dit jaar wordt een nieuwe editie van Assetto Corsa Competizione voor...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *