Zo betaal je met je telefoon (of horloge)

Altijd en overal betalen zonder pinpas: het kan! In deze Android tips leggen we uit hoe je gemakkelijk kunt betalen met een telefoon of smartwatch.

Lees verder na de aankondiging.

Android-betaaltips

Contactloos betalen is in korte tijd erg populair geworden. De meeste mensen gebruiken hiervoor nog de “oude” pinpas, maar het kan waarschijnlijk ook met je telefoon of smartwatch.

Betalen met smartphone of smartwatch is heel snel, gemakkelijk en gratis. Ook bespaart het ruimte in de portemonnee, omdat de pinpas nu thuis kan worden bewaard. In deze versie van Android Tips laten we je zien hoe je mobiel betalen instelt, bij welke bank je ook zit.

1. Hoe kan ik betalen met mijn telefoon?

Maar eerst: wat zijn de mogelijkheden? Android-gebruikers kunnen grofweg op twee manieren contactloos betalen: via Google Pay of de bank-app.

De eerste is de grote tegenhanger van Apple Pay (voor iPhone). Nadat je een Google Pay-betaalrekening hebt gekoppeld, kun je in winkels betalen door een smartphone (of smartwatch) bij de betaalautomaat te houden. Dan doet de techniek de rest. U kunt Google Pay ook gebruiken voor online betalingen.

Niet alle banken ondersteunen Google Pay. U kunt bij deze partijen nog wel telefonisch betalen, maar dan via de bank-app of een aparte app. Onder meer ING en SNS werken op deze manier. Er zijn ook banken waar je helemaal niet met een smartphone kunt betalen, zoals Triodos.

Google Pay Rabobank

2. Deze banken ondersteunen Google Pay

Eind 2021 is Google Pay officieel gelanceerd in Nederland. Daarvoor kon je via een beurt al gebruik maken van de dienst. Momenteel kunnen de volgende banken Google Pay gebruiken:

  • ABN Amro
  • Brood
  • N26
  • Rabobank
  • Revolutie
READ  Nu beschikbaar Parallels Access 7.0

Meerdere banken hebben aangegeven in de toekomst ook Google Pay te gaan ondersteunen. Onder meer ING werkt hieraan, maar noemt geen specifieke releasedatum.

3. Activeer Google Pay

Bent u bij een bank met Google Pay-ondersteuning? Download eerst de Google Wallet-app, als deze nog niet standaard is geïnstalleerd. Voeg dan de betaalservice toe via de applicatie van je bank. De exacte instructies zijn voor elke bank anders, maar ze zijn grotendeels hetzelfde.

Klanten van ABN Amro gaan bijvoorbeeld naar “Direct instellen”, klikken op “Google Pay” en volgen de instructies op het scherm.

Zit je bij de Rabobank? Kies vervolgens Betaalmethoden op het tabblad Service en selecteer Koppelingen. Klik op “Google Pay” en volg de instructies. klanten van bunq en N26 beginnen ook met instellen in hun reguliere bankieren app.

4. Activeer mobiel betalen

Zelfs als uw bank Google Pay niet ondersteunt, kunt u waarschijnlijk via mobiel betalen. Nogmaals, de exacte instructies zijn voor elke bank anders, maar de rode draad blijft hetzelfde.

ING-klanten maken mobiel betalen mogelijk via de ING-app. Tik linksboven op je profiel, ga naar “Instellingen” en selecteer “Mobiel betalen”. Volg de instructies op het scherm om te voltooien.

Andere banken – zoals SNSEn de regionale bank En de ASN – Een aparte app voor mobiel betalen gemaakt. Deze moet je downloaden, koppelen aan een betaalrekening en beveiligen met een digitale code.

5. Kunt u niet mobiel betalen?

Kunt u niet betalen zonder aan te raken? Controleer vervolgens of de smartphone of het horloge ontgrendeld is. Om veiligheidsredenen werkt de betaalservice alleen als het apparaat niet is “vergrendeld”.

Over het algemeen kunt u kleine bedragen (tot 50 euro) bevestigen door het telefoonscherm uit de slaapstand te halen. Druk dus kort op de aan/uit-knop en leg vervolgens je telefoon bij de betaalautomaat.

Betaalt u een hoger bedrag? Ontgrendel vervolgens het apparaat door de beveiligingscode in te voeren of uw vingerafdruk/gezicht te scannen.

Meer Android-tips

geeft wekelijks Android-planeet Coole Android-tips om het meeste uit je toestel te halen. De nieuwste versie ging bijvoorbeeld over: totaalmaar we hebben het ook over Android AutoEn de De WhatsApp En de Google Chrome Het was.

Op de hoogte blijven van aankomende releases? Meld je aan voor Android Planet-nieuwsbrief of Download de app: Beide zijn gratis.

More from Madison Garrett
PlayStation VR2 gelanceerd in februari voor $ 549,99 – PlayStation.Blog
In de afgelopen maanden hebben we PlayStation VR2 geïntroduceerd en een glimp...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *