De super-app waartoe u toegang wilt, maar (hoogstwaarschijnlijk) niet

“Het is nieuw, het is cool, je wilt het.” Jaap Van Zissen, chef van AD Online, is een van de gelukkigen die daadwerkelijk een glimp kan opvangen van de nieuwe en exclusieve social media club. Of liever: luister. Wat voor soort applicatie? Waarom is deze hype?

Clubhouse bestaat een jaar en is opgezet in Silicon Valley. Maar een tweet van Tesla-oprichter Elon Musk eind januari zorgde ineens voor opschudding in de sociale omgeving. “Een oudere redacteur merkte dat hij er ineens mee kwam. Het is een app die iedereen kan downloaden, maar die je alleen kunt gebruiken als iemand je uitnodigt”, zegt Van Ziesen in Spraakmakers

In eerste instantie mag elke gebruiker een uitnodiging alleen naar een andere persoon sturen. Nadat je het een tijdje hebt gebruikt, kun je iemand anders uitnodigen. Van Zissen kreeg vorige week een uitnodiging. “Het blijft dus een heel selectieve groep.”

“Coolste app sinds Twitter”

Podcast N de Alexander Clubing (Podcast via mediaHet is waarschijnlijk de coolste app sinds Twitter. Er gebeurt weer iets. Van Zessen moest een iPhone kopen, aangezien de app momenteel alleen is ontworpen voor Apple-smartphones.

Wat kunt u doen met de sociaal bemiddelaar? “Het is een spraak-app. Twitter gaat over tekst, Instagram gaat over plaatjes, en dat is waar het geluid en gesproken woord betreft”, zegt Van Zissen. “Net als Twitter kun je een gesprek beginnen. Dan kunnen mensen luisteren en zich ook mengen door hun hand op te steken. Het is een soort radio. Iemand noemde het Radio 1 voor millennials.”

READ  Publieke omroep lanceert nieuw audioplatform NPO Listen

Alleen leven

In tegenstelling tot podcasts is het kortstondig. Je kunt alleen live luisteren en niet luisteren. U beslist wie wordt uitgenodigd om namens hem te spreken. Zo kunnen voetbalcorrespondenten de eerste helft online gaan om de wedstrijd te bespreken, noemt Van Zessen als voorbeeld. Of na uitzending Spraakmakers Chat met omroep Ghislaine Plage.

De app lijkt te werken, zegt Van Ziesen. “Facebook kopieert het echt. Ze willen iets pakken of iets recreĆ«ren, en dat is alles.”

Luister naar het mediaforum met Gab van Sisen en Ilk Schutten:

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je nooit meer iets. Of het nu gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, techniek of cultuur; Met de NPO Radio 1 app waar je altijd naar op zoek was. Download het Hier voor iOS Bij Hier voor Android

Correctierapport

More from Madison Garrett

Nieuw Final Fantasy-gerucht heeft PS5-spelers opgewonden

nieuw Final Fantasy Geruchten hebben PlayStation-gamers op PS5 enthousiast gemaakt. Morgen Remake-tour...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *