Zo download je in één keer alle data die WhatsApp van je heeft

We gebruiken WhatsApp al jaren: dat zijn veel gegevens die WhatsApp over ons heeft, toch? Om erachter te komen, kunt u controleren wat WhatsApp van u weet. Wel leuk om in de gaten te houden, zeker omdat Meta de moedermaatschappij is van Facebook. Gelukkig is er in de Europese Unie een Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en dit betekent dat het bedrijf je moet laten zien wat het met jouw gesprekken en persoonsgegevens doet. Dit is hoe je het doet.

Dien een gegevensverzoek in

Het is niet zo dat je naar iets in de lijst in WhatsApp kunt gaan en dan meteen kunt zien wat het bedrijf van je weet. Helaas is het niet zo eenvoudig. U moet een formeel verzoek indienen om uw volledige dossier te ontvangen en dit duurt enkele dagen. Wil je weten wat Meta over jou weet? De aanvraag wordt als volgt ingediend:

  1. Open WhatsApp en ga naar de drie puntjes rechtsboven
  2. Hij kiest instellingen
  3. tik op rekening
  4. tik op Vraag accountgegevens aan
  5. tik op Bestel rapport

Binnen een paar dagen ontvangt u een melding op uw telefoon en vindt u het rapport in het gedeelte Verzoek om accountgegevens, zoals hierboven weergegeven. Het is een gecomprimeerd bestand, dus het wordt aanbevolen om het naar een computer te sturen. Zodra je het uitpakt, zie je alle informatie, wat eigenlijk helemaal niet veel is (tenzij je vaak van telefoon en WhatsApp Web wisselt natuurlijk).

Uw privacy op WhatsApp

Krijg niet alles van WhatsApp op een presenteerblaadje, want je chatgeschiedenis ontbreekt. WhatsApp kan je dat echter ook niet sturen, omdat het daar geen toegang toe heeft. Uw berichten zijn end-to-end versleuteld, wat betekent dat alleen u en de ontvanger van het bericht het gesprek kunnen lezen. Dus als je WhatsApp als een soort dagboek gebruikt, kun je op deze manier niet de pagina’s van dat dagboek opvragen. Dit kan op een andere manier (in het gesprek ga je naar de drie puntjes rechtsboven, dan naar Meer en dan naar “Chat exporteren”).

READ  Downloaden: macOS van Apple heeft nog een update om kwetsbaarheden op te lossen

Ga terug naar je gegevens. Meta kent onder andere je naam en telefoonnummer, evenals de IP-adressen die je hebt gebruikt om toegang te krijgen tot WhatsApp en sinds je de messenger gebruikt. WhatsApp weet ook op welke locaties je bent ingelogd met WhatsApp Web en op welke specifieke telefoons je de app hebt gebruikt. Wanneer je om je gegevens vraagt, ontvang je ook een lijst met telefoonnummers waarmee je contact hebt gehad of die je hebt geblokkeerd (geen namen), inclusief groepschats waarin je hebt gezeten.

Dat is het: het is vrij eenvoudig als je geduld hebt. Heb je al eerder je gegevens opgevraagd? Het is interessant om te weten wat het bedrijf van je weet. Laat je ervaringen achter in de comments.

WhatsApp messenger

WhatsApp messenger

WhatsApp is de razend populaire chatdienst die beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze applicatie kun je berichten versturen ..

Gerelateerde artikelen

More from Madison Garrett
Eagles-voorspellingen voor elke game na toevoeging van James Bradberry
James Bradbury, Eagles Schedule (verplichte vermelding: John Dorre, USA Today Sports) Na...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *