Zo kun je gratis boeken downloaden voor je iPhone of iPad

Zo kun je gratis boeken downloaden voor je iPhone of iPad

Lezen kan een dure hobby zijn. Af en toe een boek kopen is te overzien, maar een echte boekenwurm wil er natuurlijk zoveel mogelijk. Kun je ook wat extra leesvoer gebruiken, maar wil je ook je portemonnee dicht houden? U kunt gratis boeken downloaden.

Download gratis boeken iPhone en iPad

Met je iPhone of iPad kun je oneindig veel boeken lezen. Bijvoorbeeld via de ingebouwde Books-app van Apple, al zijn er genoeg andere lees-apps die je laten wegdromen. Ze hebben echter meestal één groot nadeel: u moet betalen om ze te gebruiken. Soms is het een maandelijks bedrag en in andere gevallen moet je per boek betalen. En als je in korte tijd boeken uitleest, kost deze hobby je veel geld.

iPhone 14 Pro nu tot € 10 korting per maand!

Gelukkig voor jou kun je ook gratis boeken downloaden. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen, en de ene werkt misschien beter voor u dan de andere. Hieronder gaan we in op een aantal van deze opties. En om het meer te noemen: deze zijn allemaal legaal.

Apple Books-app

De Boeken-app van Apple heeft een speciale boekenwinkel waar je bijna alle Nederlandse en Engelse boeken kunt downloaden die je maar kunt bedenken. Verreweg de meeste van deze boeken kosten geld, maar met alle gratis boeken ben je ook wel even bezig. U kunt hier een idee van krijgen omdat er geen bedrag wordt vermeld, alleen een knop met “download”.

U kunt op verschillende manieren gratis Apple Books vinden. U kunt bijvoorbeeld rechtsonder in de app op ‘Zoeken’ tikken en ‘gratis’ typen in de zoekbalk bovenaan. Hoewel je ook naar specifieke genres of andere categorieën kunt zoeken door deze stappen te volgen:

  • Open de Boeken-app.
  • Klik onderaan op “Boekwinkel”.
  • Klik op “Bladeren in categorieën” en kies de gewenste categorie, zoals Grafieken.
  • Scroll naar beneden en zoek de kop “Gratis”. Hier vind je alle boeken die onder de door jou gekozen categorie vallen en die niets kosten.
READ  RTL deed onderzoek naar de Forum-app en constateerde dat er privégegevens van leden op straat waren gelekt

Boeken-app: in het Engels

Hoewel de Boeken-app een grote collectie (gratis) Nederlandse boeken heeft, is het overgrote deel daarvan in het Engels. Waaronder veel klassiekers. Deze rechten zijn vaak zo oud dat de rechten (deels) zijn verlopen en nu publiek domein zijn. Daarom kan elke gebruiker die de app heeft, ze gratis lezen. In boeken vind je bijvoorbeeld de volgende gratis klassiekers:

Spotify-audioboeken

Als je aan Spotify denkt, denk je meteen aan muziek, maar wist je dat deze streamingdienst ook vol zit met luisterboeken? Dit betreft zowel Nederlandse als Engelse boeken, en daar zitten veel mooie titels tussen. Denk aan alles zijn Van Michelle Obama, Waar rivierkreeften zingen door Delia Owens en tot aan de complete trilogie Hongerspelen door Suzanne Collins.

Nou, nu kun je op Spotify niet helemaal gratis boeken downloaden, want je moet wel abonnee zijn van deze muziekdienst. Maar het is een leuke bonus als je dat al bent. Heb je een Spotify Premium abonnement? Ontdek dan welke audioboeken Spotify heeft en hoe je ze kunt vinden.

locaties

Op internet vind je nogal wat websites en bureaus die gratis boeken aanbieden. Hoewel je ze gewoon moet weten te vinden, want sommige zijn best geschikt. We hebben er vier op een rijtje gezet:

Apple en boeken

Als je graag leest op je Apple devices, dan wil je dat natuurlijk zo optimaal mogelijk doen. Daarom hebben we nog meer tips voor je op een rijtje gezet. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende artikelen:

Wil jij ook elke week op de hoogte zijn van het laatste Apple nieuws en tips? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *