Zo kun je snel (en zonder watermerk) een TikTok-video downloaden

Zo kun je snel (en zonder watermerk) een TikTok-video downloaden

TikTok is hét social media platform van dit moment. Maar soms scrol je door de app en zie je een video die je eigenlijk op je iPhone, iPad of Mac wilt zetten. De vraag is echter, hoe download je een TikTok-video? Hieronder lees je de snelste manier – en op welke manier je TikTok-video zonder watermerk kunt downloaden.

TikTok-video downloaden

De snelste manier om een ​​TikTok-video te downloaden is rechtstreeks via de app (of website) zelf. Vrijwel elke video heeft een verborgen downloadknop – mits de maker van die video daarvoor toestemming heeft gegeven. Het enige nadeel: wanneer je deze knop gebruikt, wordt standaard het TikTok-watermerk op de video geplaatst. Vind je dit erg? Dan werkt het downloaden als volgt:

iPhone 14 Pro nu tot € 10 korting per maand!
  • Open TikTok en zoek de video die je wilt downloaden.
  • Tik op het deelpictogram of de pijl die naar rechts wijst rechtsonder in de video.
  • Kies “Video opslaan”.

Als je nu naar de app Foto’s gaat en het album “Recent” opent, zie je daar je zojuist gedownloade TikTok-video. En als je iCloud hebt geactiveerd, wordt het ook gedeeld met je andere Apple-apparaten.

Download TikTok-video zonder watermerk

De bovenstaande methode is absoluut de snelste, maar plaatst ook watermerken op gedownloade video’s. Liever niet? Dan is er nog een tool die je kunt gebruiken: SnapTik. Deze web-app vereist wat meer werk, maar hiermee kun je TikTok-video zonder watermerk downloaden. Dit is hoe het werkt:

  • Open TikTok en zoek de video die je wilt downloaden.
  • Tik op het deelpictogram of de pijl die naar rechts wijst rechtsonder in de video.
  • Klik op “Link kopiëren”.
  • Ga naar de website ophalen.
  • Plak de link die je zojuist hebt gekopieerd in de balk bovenaan de pagina.
  • Klik op Downloaden. De website maakt nu een downloadbare versie van de video. U ziet een laadbalk die aangeeft hoeveel tijd er nog over is in het proces.
  • Zodra de laadbalk verdwijnt en een beschrijving van TikTok verschijnt, tik je op Downloaden. Sluit eventueel een andere advertentie en klik op “Toestaan” om de download toe te staan.
READ  De cloud vormt de kern van de nieuwe updates voor Veeam Backup & Replication

TikTok bevindt zich nu op uw apparaat, met name in de map Downloads. Op je iPhone of iPad vind je hem via Bestanden > Downloads, op je Mac open je Finder en ga je naar Downloads.

Andere video’s downloaden

Als je een TikTok-video wilt downloaden, zijn er waarschijnlijk meer sociale mediaplatforms waarvan je video’s wilt downloaden. Ook daar helpen we je mee! Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende tips:

Wekelijkse tips van Apple in je inbox

Elke week dat soort adviezen in je mailbox? Schrijf je nu in op onze gratis nieuwsbrief!

Helaas is uw aanmelding niet gelukt. Probeer het later opnieuw.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *