Zo voorkom je dat WhatsApp automatisch afbeeldingen op je telefoon opslaat

Voor veel mensen is het een ergernis, al die foto’s en video’s die WhatsApp automatisch opslaat op telefoons. Gelukkig kun je dit zo instellen dat de bestanden geen waardevolle opslagruimte op je telefoon in beslag nemen. Dit is hoe het werkt.

Alle doorgestuurde WhatsApp-afbeeldingen op je telefoon

WhatsApp wordt veel gebruikt om foto’s, video’s, GIF’s en memes te verzenden en door te sturen. Dat is natuurlijk mooi, maar al deze bestanden staan ​​ook op je telefoon. Je vindt het in de Foto’s-app of de Galerij-app op je telefoon. U kunt bijvoorbeeld plotseling alle verjaardagsfoto’s van uw achterneef op uw telefoon vinden, die er niet eens waren. Ze staan ​​nog steeds op je telefoon omdat iemand ze in de Family-app heeft gedeeld. Vind je dit geen probleem? Heb je voldoende opslagruimte op je telefoon of in de cloud? Dan is dit artikel niets voor jou. Al die onbelangrijke foto’s op je telefoon zitten je dwars. Dan kun je vandaag nog een einde maken aan deze frustraties.

Verberg foto’s en video’s van groepschats

Wil je foto’s en video’s downloaden van bepaalde (groeps)chats, maar heb je deze niet in je fotogalerij? Dan kun je dit instellen in de chatinstellingen.

WhatsApp heeft standaard het bekijken van gedownloade media ingeschakeld. U kunt dit uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen:

  1. Ga naar de chat waar je het downloaden van media wilt uitschakelen
  2. Klik Toon contact en toen Media-instellingen
  3. tik op de nieuwe om foto’s te verbergen

Nu worden geen foto’s en video’s meer die via WhatsApp worden verzonden, automatisch opgeslagen op je telefoon. Maar wat als er mensen zijn die u kent die u niet spammen? Wil je die foto’s en video’s op je telefoon zien? Volg dan deze stappen:

  1. Ga naar de chat waar je mediadownload wilt inschakelen
  2. Klik Toon contact en toen Media-instellingen
  3. tik op verkorting Van En Bekijk foto’s op je telefoon
READ  Ontketen het potentieel in betalingen

Het meest populaire nieuws over WhatsApp

Op Androidworld vind je veel handige WhatsApp-tips. Je kunt onder andere een spraakbericht op verschillende snelheden afspelen of converteren naar tekst. WhatsApp heeft ook een vingerafdrukvergrendeling waarmee je de messenger kunt beschermen tegen ongeoorloofd gebruik. U kunt dit slot gebruiken Zeer eenvoudig in te stellen. Met deze 8 tips leggen we uit hoe je je WhatsApp-account verder kunt beveiligen.

Een compleet WhatsApp tips overzicht met alle tips, tricks en uitleg over WhatsApp vind je hier op Androidworld. We updaten deze pagina regelmatig met nieuwe tips, dus het is handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je altijd de laatste tips binnen handbereik.

More from Madison Garrett
Luxe modemerken komen massaal naar de games om nieuwe kopers aan te trekken
Benoit Baguto, een van de drie oprichters, zegt RTFKT Studio’s, leveranciers van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *