Zondag 16 april is Bourne weer op zijn best

Zondag 16 april is Bourne weer op zijn best

Bijna 35.000 bezoekers passeerden in 2022 bijna 60 levende standbeelden. Het was een van de grote publiekstrekkers op het jaarlijkse evenement Borne op z’n Best, waar kunst, cultuur en muziek centraal staan.

Levende standbeelden in Oud Borne

Ook in 2023 zal Living Statues weer aanwezig zijn tijdens de Noord- en Oost Holland Kampioenschappen, het grootste living statues evenement van ons land. Zoals gebruikelijk staan ​​ze opgesteld in een sfeervolle wandelroute van ruim een ​​kilometer lengte, die door de smalle straatjes van Oud Born slingert. De deelnemers komen niet alleen uit Nederland, maar dit keer ook uit België, Tsjechië en Oekraïne. Kleurenschilderen voor professionals en amateurs, volwassenen en kinderen is dan ook een goede afspiegeling van deze moderne (en tegelijkertijd oude) kunstvorm.

Onder het motto “Pin ’n Rush for Fun!” Bezoekers worden door middel van een QR-code gevraagd een vrijwillige bijdrage te leveren zodat zij dit bijzondere onderdeel van het Borne Programma jarenlang kunnen behouden.

Nieuwe programmaonderdelen

Maar er zijn er veel meer, want overal in het centrum treden koren, orkesten, fanfares en dansgezelschappen op. Vaste elementen zijn ook de kunstmarkt en het jongerenplein vol leuke dansvoorstellingen en kinderactiviteiten. Gezellige veranda’s, verleidelijk geurende gerechten en koopzondagen ronden de dag af.

Bijzonder aan het uitgebreide programma, dat om 12.00 uur begint, is de allereerste samenwerking tussen het Bourne Municipal Orchestra en St. Gregory Hertmy. Op het Dorsetplein wordt van 14.45 uur tot 16.30 uur een ‘feel good’ themavoucher uitgedeeld. eerst afzonderlijk, maar uiteindelijk uitmondend in een volledige fusie. Moderne popsongs impliceren een toegankelijke en informele uitvoering, die zeker ook jongeren zal aanspreken.

READ  70% van de Salvadoranen keurt de nieuwe Bitcoin-wet af

Bloaz’n om beter te zien

Ook geheel nieuw is het Harmoniefestival als de Ranger vandaag. Want zodra de prijsuitreiking van het Live Statues Championship afgelopen is, om een ​​uur of vijf ’s ochtends, is het de beurt aan de blaasorkesten Ditist, Wie D’r Bie en Tis Ma Waj Went Band. Met z’n drieën presenteren ze het vrolijke en vermomde Borne-dessert in zijn beste release 2023 op het Dorsetplein!

programma

Het volledige programma van Borne op z’n Best is te vinden op www.hetbestevanborne.nl. Daarnaast – en ook gloednieuw – wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een gloednieuwe app, waar bezoekers het volledige programma met starttijden, locaties en alle belangrijke informatie op hun mobiele telefoon kunnen raadplegen. Deze applicatie is vanaf midden volgende week te downloaden via een QR-code, die op verschillende plekken in het centrum en ook op de website zichtbaar zal zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *