Zwemseizoen oppervlaktewater is begonnen – De Castricummer

Wijk – Zondag is het zwemseizoen voor het oppervlaktewaterzwemmen begonnen. Zwemmen is leuk voor jong en oud en vooral gezond. In Noord-Holland zijn meer dan 150 zwemwaterplekken waar je veilig kunt zwemmen.

Profiteer de komende maanden van de vele mooie zwemwaterplekken in Noord-Holland. een blik werpen op sponswater. nl Of een douchewater-app (bekijk de Google Play Store en App Store) voordat je begint. U kunt dan vooraf zien of er bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s zijn, zodat u beter een andere site kunt kiezen. Dat zie je natuurlijk ook aan de banner op de site, maar dat is misschien wat laat. Door de sluiting van de zwembaden is het de laatste tijd moeilijk om de zwemvaardigheid op peil te houden. Houd hier rekening mee en houd vooral jonge kinderen goed in de gaten.

Zo veilig mogelijk zwemmen

Zwemmen alleen in de daarvoor bestemde doucheruimtes. Op deze locaties worden de waterkwaliteit en -veiligheid bewaakt. Alle officieel aangewezen zwemwaterlocaties zijn te vinden op www.zwamwater.nl. Op de badplaats zelf zijn ze te herkennen aan het blauwe regionale dashboard.

gezondheids risico’s

Zwemmen in oppervlaktewater kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Zo is er kans op maag-darmklachten, zwemmersjeuk, oorontstekingen en de ziekte van Weil. Op officiële zwemwaterlocaties controleert de Milieudienst Noord-Holland-Noord tussen 1 mei en 1 oktober de waterkwaliteit. Dit doet de organisatie in opdracht van de provincie Noord-Holland. Zwemmen in ondiep water is altijd op eigen risico. Zorg dat je aan het zwemmen bent.

meer informatie

De laatste informatie over waterkwaliteit en veiligheid tijdens het zwemseizoen vindt u op www.zwamwater.nl. Je kunt ook apps downloaden uit de App Store (voor iOS) of Playstore (voor Android). Ook via Twitter kwamen negatieve adviezen over zwemmen en een zwemverbod binnen: @ZwemwaterNH. (Foto archief: Anki Van Tiel)

READ  De bèta-update van Outriders is nu beschikbaar om te downloaden



More from Madison Garrett
“Renders presenteert de Samsung Galaxy Watch 4 met een geheel nieuw design”
Samsung Galaxy Watch 4 officiële renders pronken met het nieuwe ontwerp van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *