10 tips om de batterij van je telefoon te sparen op een festival

Het festivalseizoen staat voor de deur en met Pride morgen, LatinVillage in een paar weekenden en vele andere festivals op de planning, bestellen we veel via onze smartphones. Zeker als de zon schijnt, want dan verhogen we ook de helderheid van het scherm flink. We hopen dat je telefoon je feest vol zal houden met deze tips.

1 Sluit je apps

Veel mensen hebben een hele reeks apps op hun telefoon geopend zonder het te weten. Althans, je zou denken dat ze verdwenen zijn door een andere app te openen, maar stiekem schakelt je hele toestel toch nog tussen tien apps. Op de meeste apparaten kun je dit snel controleren door omhoog te vegen. Verwijder alle apps (en controleer bijvoorbeeld of je alle tabbladen open hebt staan ​​in je browser) en je telefoon en batterij zullen je dankbaar zijn.

2 Optimaliseer uw smartphone

Veel telefoons hebben de mogelijkheid om te controleren op verschillende achtergrondprocessen die u eigenlijk niet nodig hebt. Door je telefoon te optimaliseren, verbruikt je smartphone minder batterij. Vooral omdat dit processen zijn die je niet eens opmerkt, dus je zult het waarschijnlijk niet echt missen.

3 Verlaag de helderheid van het scherm

Het is niet in alle gevallen ideaal: waar het scherm in de bioscoop vaak op het laagste helderheidsniveau blijft en veel licht produceert, maakt de laagste stand je smartphone onleesbaar in de zon. Op een festival (waar je vaak heen gaat met mooi weer) is het niet zo eenvoudig om de helderheid van je telefoon te verlagen, omdat de zon erg aanwezig is. Probeer het echter zoveel mogelijk te doen en beperk je telefoongebruik tot tenten en dixies.

READ  Software-update: Postbox 7.0.30 - Computer - Downloads

4 Gebruik de batterijbesparingsmodus

Het betekent op elke telefoon iets anders: batterijbesparingsmodus. In de meeste gevallen is het echter logisch en hoef je niet veel te missen. Controleer hoe de batterijbesparingsmodus werkt op uw telefoon, maar probeer deze zo vaak mogelijk in te schakelen.

5 Zet je telefoon in vliegtuigmodus

Geniet je van een concert of slaap je in je tent? Je hoeft je telefoon niet echt aan te zetten. Zo kun jij je focussen op de muziek en de beleving (of je slaap en dromen). Wanneer u weer beschikbaar/wakker bent, schakelt u de vliegtuigmodus weer in. Dan gaat je telefoon weer op zoek naar een signaal en dit kost ook de benodigde batterij. Af en toe een vliegtuigmodus is ook stiller voor je hersenen, want ja, zijn er echt veel belangrijke berichten die je als het ware uit je concert zou kunnen halen? speciaal. Een beetje “uit” is goed.

6 Gebruik de camera zo kort mogelijk

De telefoon vergt veel inspanning om te laten zien wat hij via de camera op het scherm ziet. Als je bijvoorbeeld je dansende vrienden wilt fotograferen of fotograferen, doe dat dan snel. Dit is vaak beter voor een film of video, maar het kan ook helpen om de batterij aanzienlijk te sparen, in plaats van de videomodus minutenlang open te moeten laten staan, wachtend op dat perfecte moment.

7 Maak je telefoon schoon

De telefoon kost niet veel moeite, maar dat doet hij wel. Houd het zo eenvoudig mogelijk. Verwijder regelmatig de apps die u nooit gebruikt (of download ze zelden opnieuw) en zorg ervoor dat u ze niet alleen van uw startscherm verwijdert, maar ook daadwerkelijk verwijdert. Controleer bij uitbreiding of je een back-up kunt maken van foto’s en ze kunt verwijderen en of je niet een groot aantal nummers hebt gedownload in Spotify.

READ  AIBE XV 2020 Cipher Answers and Key Questions geplaatst op allindiabarexamination.com; Download hier

8 stel de time-outtijd in

Als je iets op je scherm doet en dan gaat het een half uur door, dan doe je niets nuttigs. Zorg ervoor dat je de time-out van het scherm tot een minimum beperkt, want je batterij zal minder snel leeglopen. Bovendien heeft dit duurzame scherm absoluut geen zin als je smartphone echt veilig in je broekzak zit.

9 Schakel Bluetooth, locatie en wifi uit

Als je niet alles gebruikt, schakel dan alle verbindingselementen uit (behalve je gegevens). Natuurlijk moet je je locatie niet uitzetten als jij en je vrienden elkaar zo vinden als iemand verdwaalt, maar verder is locatie niet per se nodig als je ergens op een festival bent. Netwerkdingen houden je telefoon de hele tijd bezig en hier is “minder” “meer”. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de huisbeveiliging weet dat je weg bent (als je dit doet met geolocatie) en dat je smartwatch je stappen en gegevens niet meer doorgeeft aan je telefoon (die vaak via Bluetooth werkt).

10 Gebruik een speciale batterij-app

Hoewel je het beste zo min mogelijk apps voor je batterij kunt openen, kun je er ook voor kiezen om een ​​app te gebruiken die speciaal is ontworpen om je batterij zo optimaal mogelijk te gebruiken. AccuBattery is een goede optie, omdat het laat zien hoeveel tijd je nog hebt met je batterij (en verschillende scenario’s presenteert: gebruik je je telefoon veel, weinig of geen?). Greenify is ook een goede optie: het dwingt apps om te slapen, waardoor je meer batterij overhoudt voor je Uber-rit naar huis.

READ  Natuur vandaag | Op zoek naar de zeldzame rupsen van de stekende teunisbloem

Laura Jenny

Als je niet klikt, reist het de wereld rond van geweldig entertainment of een prachtige plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven…

More from Madison Garrett
De zaak van Mike Conley in Jazz Thunder
De Utah Jazz zal zondagavond in Oklahoma zijn om het op te...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *