17 Amerikaanse staten vervolgen Trump-beheerder wegens visumregel voor buitenlandse studenten

17 Amerikaanse staten vervolgen Trump-beheerder wegens visumregel voor buitenlandse studenten

Reuters

Zeventien Amerikaanse staten en het District of Columbia klaagden de regering van president Donald Trump aan om de recente regel van de federale regering te verwerpen die buitenlandse studenten hun visum ontneemt als de instelling waarbij ze zijn ingeschreven dit najaar alleen online onderwijs aanbiedt vanwege de coronaviruspandemie.

Onder leiding van het procureur-generaal van Massachusetts kwam de rechtszaak precies een week nadat het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid en de Immigration and Customs Enforcement (ICE) richtlijnen hadden afgelegd om de F-1- en M-1-visa van buitenlandse studenten ongeldig te maken als de onderwijsinstelling ze zijn ingeschreven voor de overstap naar online cursussen, waardoor ze mogelijk hun legale verblijfsstatus in de Verenigde Staten worden ontnomen, meldde persbureau Xinhua maandag.

“De Trump-regering heeft niet eens geprobeerd de basis voor deze zinloze regel uit te leggen, die scholen dwingt te kiezen tussen het inschrijven van hun internationale studenten en het beschermen van de gezondheid en veiligheid van hun campussen”, zei de procureur-generaal van Massachusetts, Maura Healey, in een verklaring.

‘Wrede, abrupte en onwettige actie om internationale studenten te verdrijven’

De rechtszaak, aangespannen bij de US District Court in Boston, verzocht om een ​​bevel om te voorkomen dat de hele regel van kracht werd, waarbij de federale regering werd beschuldigd van “wrede, abrupte en onwettige actie om internationale studenten te verdrijven te midden van de pandemie die heeft dood en ontwrichting veroorzaakt in de Verenigde Staten. “

De procureurs-generaal uit Colorado, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Illinois, Maryland, Michigan, Minnesota, Nevada, New Jersey, New Mexico, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont, Virginia en Wisconsin voegen zich bij de rechtszaak.

online lessen

representatiefPixabay

De rechtszaak beweerde dat de “acties van de administratie willekeurig, grillig en misbruik van discretie zijn omdat ze eerdere richtlijnen omkeren zonder uitleg, input of motivering”, eraan toevoegend dat de nieuwe richtlijnen de wet op de administratieve procedure schonden – en de noodzaak niet in overweging namen om de volksgezondheid en de veiligheid te beschermen te midden van de aanhoudende COVID-19-pandemie. “

READ  Pokemon Go-spelers willen grote cosmetische veranderingen aanbrengen in de ballonnen van Team Rocket

‘De rechtszaak omvat een verzoek om onmiddellijke voorlopige voorziening, waardoor de regel niet van kracht wordt terwijl de zaak aanhangig is, en de procureurs-generaal hebben zo snel mogelijk om een ​​hoorzitting verzocht’, zei het kantoor van de procureur-generaal van Massachusetts in een persbericht.

Aangekondigd op 6 juli, zei de controversiële order van de ICE dat internationale studenten die in het komende semester alleen online cursussen aangeboden krijgen ‘het land moeten verlaten of andere maatregelen moeten nemen, zoals overplaatsing naar een school met persoonlijke instructie om hun wettige status te behouden. “

Degenen die de regels overtreden “kunnen te maken krijgen met immigratie-gevolgen, waaronder, maar niet beperkt tot, het starten van verwijderingsprocedures”, aldus de ICE.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *