Yankees hebben geluk om J.A. Happ money dilemma

Yankees hebben geluk om J.A. Happ money dilemma

J.A. Happ is een van de vele spelers die niet vallen onder de overeenkomst die MLB en de spelersvereniging maandag hebben afgerond over hoe de verwervingsopties voor het verkorte seizoen 2020 kunnen worden berekend.

Dat zal vrijwel zeker positief zijn voor de Yankees.

Omdat onder de overeenkomst die voor de meeste spelers als een paraplu werkt, MLB en de vakbond het erover eens waren dat de verwervingsopties volledig zullen worden betaald, maar dat de triggers pro rata zouden worden toegekend voor het verkorte seizoen van 60 wedstrijden.

Happ heeft een verwervingsoptie van $ 17 miljoen voor 2021. In een standaardseizoen zou die optie onvoorwaardelijk zijn geworden als hij in 2020 27 starts of 165 beurten had bereikt. Als hij onder de nieuwe regeling zou vallen, zou Happ zijn verwervingsoptie activeren bij 10 starts of 61 ¹ / ₃ beurten.

Maar de overeenkomst van maart tussen MLB en de spelersvereniging heeft een lijst van spelers (waaronder Happ) met speciale convenanten die bepalingen zouden moeten hebben – in het geval van Happ zijn vesting-optie – opnieuw onderhandeld of de kwestie naar arbitrage laten gaan. De verwachting is dan ook dat de Yankees en Happ ofwel verschillende drempels zullen afronden waarop de optie berust en / of de waarde van de optie verlagen, ofwel zal een arbiter beslissen wat te doen.

J.A. Happ
J.A. HappEPA

Dit komt de Yankees ten goede omdat ze van Happ houden, maar niet genoeg om zijn 2021-optie te activeren. De Yankees, met aanzienlijk lagere inkomsten dit jaar en onzekerheid over de vraag of fans in 2021 zelfs wedstrijden mogen bijwonen, zouden volgend jaar geen $ 17 miljoen aan back-end willen betalen, vooral omdat ze starters hebben die ze ook leuker vinden komt op freelance in James Paxton en Masahiro Tanaka, en een positiespeler in DJ LeMahieu.

READ  Man vindt hagedis in Sambar in Top Delhi Restaurant, de helft ontbreekt

Als de Yanks in een positie verkeren waarin ze de loonlijst willen verlagen, zou Happ geen prioriteit zijn.

Desalniettemin, aangezien de zaken nu gestructureerd zijn, willen ze ook niet in een positie zijn waarin ze de innings van Happ beperken als hij goed gooit.

Happ zag er zowel in de eerste voorjaarstraining als in deze huidige versie 2.0 goed uit en is belangrijk voor deze selectie. Luis Severino en Domingo German zullen dit jaar niet pitchen. Tanaka werd door een Giancarlo Stanton line drive in zijn hoofd geraakt en er is nog geen openbare bekendmaking gemaakt of hij het seizoen in de rotatie kan beginnen. Aroldis Chapman en Luis Cessa zijn uitgeschakeld na een positieve test voor COVID-19, die op diepte sloegen en zich over innings verspreidden.

Een gezonde starter zou waarschijnlijk 12 starts krijgen in een seizoen van 60 wedstrijden. De Yankees zouden dus niet in de positie willen zijn om Happ te beperken tot minder dan 10 door bijvoorbeeld een opener minstens driemaal voor de linkervleugel te gebruiken. In 12 uitstapjes zou Happ slechts een tikkeltje meer dan vijf beurten moeten gemiddeld hebben om de 61 ¹ / ₃ beurten die nodig zijn om de optie te vestigen te overschaduwen, als dat zijn drempel was.

Op dit moment zou Happ deel uitmaken van een rotatie met Gerrit Cole, Paxton, Tanaka (indien gezond) en Jordan Montgomery.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *