20 momenten waarop ik Xbox heb gekozen: #14 – achterwaartse compatibiliteit

Op de achterste voet staan ​​dwingt je altijd om gewaagde acties te ondernemen in de hoop het tij te keren. Met de eerder besproken mislukte Xbox One-aankondiging die Sony positioneerde om al vroeg in de generatie leiderschap op te bouwen met de goedkopere en krachtigere PlayStation 4, moest Microsoft dieper graven om het goed te maken. En precies dat deed het, met opwindende gebruiksvriendelijke functies en diensten die je nergens anders in consolegames kunt vinden. We zullen er een paar bekijken in de rest van deze Xbox Moments Feature-serie, maar voor nu richten we onze aandacht op de eerste dergelijke functie sinds dat enorme verlies aan momentum aan het begin van de laatste generatie – geïntroduceerd voor achterwaartse compatibiliteit op Xbox One voor zoveel games oude Xbox.
Deze aankondiging op E3 ​​2015 was natuurlijk niet de eerste stap van Microsoft in de moeilijke wereld van achterwaartse compatibiliteit. De Xbox 360 heeft deze functie sinds de lancering, alleen voor een selectie van originele Xbox-games, maar de lijst is gestaag gegroeid in de loop van de run van de 360. Met twee consoles die verschillende hardware-architecturen gebruiken, lijkt het spelen van oudere games niet eenvoudig te zijn geweest proces, aangezien elke titel het vereiste software-emulatieprofiel heeft geïndividualiseerd voor optimale prestaties, vandaar de samengestelde lijst in plaats van wat het allemaal dekt, van de ‘oplossing. Zelfs met procesaanpassingen die per spel zijn gemaakt’, A enkele van de originele Xbox-versies presteren nog steeds niet zo goed als op hun originele systeem – de lijst met problemen bestaat voornamelijk uit audiostoringen en een lage framesnelheid, met enkele serieuzere spelbrekende problemen en interessante incidentele capriolen, zoals NES games Unlockable van Ninja Gaiden Wie wist dat een emulator die in een emulator draait niet goed zou aflopen? Enkele van de ergste overtreders werden later uit dienst genomen nadat Microsoft ze zogenaamd niet goed kon laten werken (Sniper Elite en James Bond 007: Nightfire was vrijwel onspeelbaar), maar verwijderingen waren zeldzaam en toevoegingen waren er in overvloed, waarbij de backend 360 uiteindelijk meer dan 450 titels ondersteunde, bijna de helft van de volledige Xbox-bibliotheek.

READ  Halo Infinite verschijnt in de herfst van 2021, zegt Microsoft

Phil Spencer had succes nodig om wat momentum voor Xbox One te herwinnen en ging graag naar E3 2015 om aan te kondigen dat de populaire functie terug zou komen, met ondersteuning voor meer dan 100 Xbox 360-games gepland voor alle gebruikers later in het jaar. Het programma wordt later uitgebreid, waarbij de update van 2017 ook ondersteuning biedt voor geselecteerde originele Xbox-games, waardoor de huidige Xbox Series X | De S (die vrijwel alle Xbox One-titels lokaal kan spelen) is de enige grote console waarmee gebruikers ooit dezelfde versie van een game op vier generaties apparaten hebben kunnen spelen. Mike Ybarra, het onlangs aangestelde hoofd van Blizzard, zat destijds bij Team Green en deelde het podium met Spencer voor het originele Xbox One-achtergrondverhaal, waarbij hij een beetje Mass Effect op Xbox One liet zien voordat hij eindigde met een ietwat scherp commentaar gericht op mijn rivalen Microsoft: “We brengen je geen kosten in rekening voor het spelen van games die je al hebt.”

Begrijpen Waarom Dit is zo’n groot probleem, je hoeft niet verder te zoeken dan Nintendo. Terwijl klassieke games zoals Super Mario 64 en The Legend of Zelda: A Link to the Past natuurlijk niet native op de nieuwste console kunnen worden gespeeld vanwege het duidelijke gebrek aan slots van de Switch om oude, dikke cartridges in te steken, deze en vele andere Nintendo-games zijn gespeeld. De groten redden in ladingen Van andere platforms door de jaren heen via zaken als Virtual Console, miniconsoles en standaardpoorten, wat betekent dat de meeste enthousiaste Nintendo-verzamelaars waarschijnlijk bedoelden om de klassiekers beschikbaar te hebben op de huidige hardware, veel keer nu. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik op dit moment een Wind Waker heb gehad, maar het zou nooit genoeg zijn. Omdat al deze apparaten verschillende opslagmedia gebruiken, was er natuurlijk geen gemakkelijke manier om die oude games opnieuw uit te brengen zonder Ik moest ze opnieuw opladen, maar desalniettemin was Ybarra’s opmerking duidelijk in die richting gericht, met de op disc gebaseerde Xbox-dynastie die een veel soepeler pad bood om eenmaal te kopen en voor altijd te spelen.

READ  Hier leest u hoe u uw gratis Xbox Series X-punten kunt scoren met de 5-delige Chicken Tenders-comboaanbieding van Church

Het gaat echter niet alleen om Nintendo… Deze opmerking kan worden gezien als gericht aan Sony. De Japanse techgigant is echt goed begonnen op het gebied van achterwaartse compatibiliteit, met alle originele PlayStation-games op PS2 en beide generaties games – zonder regio – op de stevige originele PS3-stijl. Latere beoordelingen zullen deze functionaliteit verwijderen, en het kijken naar de pop-up van de PS1- en PS2-klassiekers om op PSN te kopen, kan erop wijzen dat Sony een beetje hebberig werd en een manier zag om wat extra geld binnen te halen. Hoe dan ook, de droom zal hoe dan ook sterven met de PS3. De beroemde complexe architectuur betekent dat de PS4 geen oudere titels op het systeem laat draaien, hoewel de nieuwe PS5, zoals Series X | S, speelt in ieder geval bijna alles van de laatste generatie. Hoe je het ook opsplitst, Microsoft is met afstand de toonaangevende consolemaker in de sector, en het is geweldig om een ​​schijf die je twee decennia geleden hebt opgepikt, in een console te kunnen steken die amper een jaar oud is en zo goed werkt.

achterwaartse compatibiliteit

Het huidige achterwaartse compatibiliteitsprogramma is gepauzeerd in de aanloop naar de release van Xbox Series X | S, terwijl het team zijn aandacht verlegde naar ervoor te zorgen dat de nieuwe console goed speelde met alle games van de laatste generatie. De afweging was het meer dan waard, met de toevoeging van Series X | S voor nieuwe functies zoals FPS Boost en Auto HDR om games te selecteren die compatibel zijn met elkaar om ze niet alleen speelbaar te maken op moderne apparaten, maar beter dan ooit. Als speciale verrassing voor het 20-jarig jubileum haalde Microsoft de software uit pensionering om meer dan 70 nieuwe games toe te voegen aan de stapel achterwaartse compatibiliteit, hoewel de aankondiging bitterzoet was – hoewel het zeker cool was om meer games toe te voegen, gaf MS ook aan dat dit zou zijn Het is de laatste grote software-update.

READ  De Xbox 2042-video visualiseert de visie van Microsoft op de toekomst van je gaming

“Terwijl we ons blijven concentreren op het onderhouden en verbeteren van de kunstvorm van gamen, hebben we ons vermogen gemaximaliseerd om nieuwe games uit het verleden in de catalogus te brengen vanwege licentiebeperkingen, wettelijke en technische beperkingen. Bedankt voor je deelname aan deze reis met ons”, schreef Peggy Low van Microsoft Xbox Draad, waardoor veel favorieten van fans voor altijd op oude apparaten blijven staan. Ik zal mijn vettige originele Xbox bezitten zolang het nog steeds de enige manier is om Jet Set Radio Future (waarschijnlijk nu voor altijd) en 360 te spelen totdat Lollipop Chainsaw de remake krijgt die het duidelijk verdient, maar je kunt niet alles hebben, stel ik voor – Ik zie het – ik vond het leuk. En wat Microsoft ons met deze functie heeft gegeven, is veel beter dan niets.

Dat is een samenvatting van vandaag — en het lijkt een eeuwigheid in termen van het toevoegen van meer games aan de compatibiliteitslijst — maar we komen morgen en de hele volgende week terug met meer Xbox-selectiemomenten als we bij het hoofdgedeelte van de serie komen. Nu is het uw beurt. Voor welke game zou je willen dat je de compatibiliteitsbehandeling zou krijgen? Gebruik je de functie regelmatig? Had MS gelijk om hier zo hard op te focussen? Laten we het weten!

Written By
More from Vanessa Hale
Xbox Series X krijgt zeer binnenkort een eigen versie van ‘Harvest Moon: One World’
Oogstmaan: één wereld Krediet: Natsume Digitale boeren op Xbox zullen zich niet...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *