2022 British Open: R&A neemt standpunt in: ‘All-money-driven’ LIV-model ondermijnt golf

Straat. Andrews, Schotland – De grote competities hebben gesproken.

Nu valt nog te bezien wat de vier grote spelers in het spel precies zullen doen om te reageren op de uitdaging van LIV Golf, de vereniging van door Saudi gesteunde startups die topspelers weghaalt van gevestigde rondes en verstoring veroorzaakt in de professionele golfwereld. tafereel.

De laatste major die publiekelijk deelnam aan het gesprek was R&A, dat deze week de Open in St. Andrews organiseert en in de richting van de geplande rondes leunt. Topman Martin Slimpers leek woensdag op Old Course alle onduidelijkheden weg te werken.

“Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch. Ik denk dat het model dat we zagen in [at the first two LIV events] “Het is niet in het belang van de sport als geheel op de lange termijn en wordt volledig gedreven door geld”, zei Slippers. “We zijn van mening dat het de op verdiensten gebaseerde cultuur en de geest van open competitie ondermijnt die golf zo speciaal maakt.”

Slumbers zei niet dat spelers die zich bij LIV Golf aansluiten, het oudste toernooi van de game niet mogen spelen, maar hij stuurde wel een bericht dat R&A geen fan is van de rivaliserende competitie en de impact ervan op het huidige ecosysteem van golfprofessionals.

“Ik kan in de ogen van elke jongen of elke ouder van die jongen kijken en weten dat als hij in het spel komt en hij de top wil bereiken, en hij dit spel wil spelen, er een pad naar de top is.” volledig gebaseerd op zijn vermogen en bereidheid om hard te werken”, aldus Slippers. “Onze sport heeft er 100 jaar voor gevochten, dit pad van het kiezen van een golfclub tot spelen op het hoogste niveau. Ik denk dat het de moeite waard is om voor te vechten. En dat pad is voor mij het grootste deel van het ecosysteem.”

READ  Washington voorspelt Denver, spelvoorbeeld

De persconferentie van woensdag volgt op het besluit van R&A vorige week om Greg Norman, tweevoudig The Open-winnaar en CEO van LIV Golf, niet uit te nodigen voor het Celebration of Champions-evenement van deze week of het Champions Dinner op dinsdag bij te wonen. Slippers maakten duidelijk dat hij niet wilde dat Norman of Leif Golf een afleiding zou worden.

R&A was het laatste stukje van de Grand Slam-puzzel voor de PGA Tour, die de zwaarste reeks tegen LIV Golf trok door zijn leden die lid waren van de competitie voor onbepaalde tijd te schorsen.


R&A: LIV ondermijnt wat golf zo geweldig maakt


Vorige maand werd USGA-CEO Mike Wan gevraagd of hij zich kon voorstellen dat het moeilijk wordt voor LIV-spelers om deel te nemen aan de US Open. “Ja”, antwoordde hij voordat hij verduidelijkte, “we hebben het hier volgend jaar over, maar we zullen de veldparameters zeker opnieuw beoordelen.”

De PGA of America lijkt ook stevig aan de PGA Tour-kant van dit geschil te staan, waarbij CEO Seth Waugh eerder dit jaar zei: “We zijn grote voorstanders van het ecosysteem zoals het is. We geloven dat [LIV] De competitiestructuur is enigszins gebrekkig.”

De Masters en Augusta National waren de meest mysterieuze van de Big Four, waarbij clubpresident Fred Ridley in april tegen verslaggevers zei: “We zijn heel duidelijk geweest in onze overtuiging dat de World Tour fantastisch werk heeft geleverd bij het promoten van het spel door de jaren heen.

“Bovendien is er zoveel dat we niet weten over wat er kan of zou kunnen gebeuren, dat ik niet eens denk dat ik veel meer kan zeggen dan dat.”


Starttijden op het volledige veld, sets van het 150 Open Championship


Het grootste probleem achter het in aanmerking komen voor majors zal de wereldwijde ranglijst zijn, zoals de raad van bestuur van OWGR woensdag aankondigde: LIV Golf heeft verzocht om te worden opgenomen in de ranglijst. OWGR zei dat er weinig anders was dan dat LIV de aanvraag had ingediend en dat “het onderzoek van de aanvraag nu zal beginnen”.

Als lid van de raad van bestuur van de OWGR, die dinsdag in St. Andrews bijeenkwam, werd Slumbers gevraagd naar zijn mening over de LIV-evenementen, die bestaan ​​uit 54 holes en beperkt zijn tot velden voor 48 personen, waar ze ratingpunten kregen.

Hij zei: “OWGR heeft gisteravond laat een verklaring afgelegd over de aanvraag die door LIV is ingediend, en ik heb hier niets anders aan toe te voegen en zal op dit punt verder niets toevoegen.”

More from Madison Garrett
DJ’s Ramon Van Hoek en John Wiggin redden verjaardag luisteraars – Deurne Media Groep
Heb je net het verkeerde verjaardagscadeau voor iemand gekocht of helemaal vergeten...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *