29 jaar na Watershed Budget plaatst het congres een teruggegooide foto van Manmohan Singh op Instagram

NDTV News

Dr. Manmohan Singh op zijn kantoor in 1991 na de presentatie van de Uniebegroting

New Delhi:

Het congres plaatste een nostalgische zwart-witfoto van voormalig premier Dr. Manmohan Singh op Instagram, waarop hij in zijn kantoor staat na de presentatie van de Uniebegroting in 1991 – het jaar waarin India de economie opende met enorme belastingverlagingen en grote buitenlandse investeringen.

Dr Singh was toen minister van Financiën in de regering van het Congres onder leiding van de voormalige premier Narasimha Rao. De twee waren behulpzaam bij de economische liberalisering van India.

De heer Rao en Dr. Manmohan Singh hebben de economie van India een boost gegeven met invoertariefverlagingen, minder belastingen, meer buitenlandse investeringen en andere maatregelen die uiteindelijk hebben geleid tot liberalisering van de economie, waarvan de resultaten werden gezien tegen het einde van het millennium toen de groei van het land omhoogschoot.

“Minister van Financiën Dr. Manmohan Singh in zijn kantoor in North Block na het presenteren van de begroting 1991”, schreef de Congrespartij in de Instagram-post.

De begroting 1991 bracht grote veranderingen teweeg in het import-exportbeleid van India en verlaagde de tarieven voor importlicenties. Het bevorderde de uitvoer met een verwaarloosbaar effect op de invoer, hielp Indiase bedrijven bij het aangaan van mondiale concurrentie en leverde uiteindelijk een bijdrage aan het algemene doel van economische liberalisering.

Dr Singh sloot zich ook aan bij congreshoofd Sonia Gandhi en haar zoon Rahul Gandhi om de Telangana-eenheid van de partij het beste te wensen voor het organiseren van een jaar lang feest ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan ​​van de heer Rao, die in Andhra Pradesh was geboren decennia voordat Telangana werd gemaakt.

READ  Hier is een kopie van Portal... voor N64

“Ik ben buitengewoon blij dat het congrescomité van Telangana Pradesh een eeuwfeest viert van een geweldige zoon ter wereld, onze voormalige premier, wijlen Shri PV Narasimha Rao ji”, twitterde Singh in het officiële congres van het congres.

‘Govt trad aan na de trieste ondergang van Shri Rajiv Gandhiji. Ik zei’ hij is niet meer dan zijn droom leeft voort ‘: het inleiden van India in de 21e eeuw; van een sterk, verenigd, technologisch verfijnd maar menselijk India.’ Toegewijd budget voor zijn inspirerende herinnering, ‘zei Dr Singh.

“PV Narasimha Rao ji kan de vader van economische hervormingen in India worden genoemd. Hij was een belangrijk lid van het congres en werkte nauw samen met wijlen Smt Indira Ji & Shri Rajiv Ji. Hij werd gekozen tot congrespresident na de moord op Shri Rajiv ji, ‘Zei Dr Singh.

De brieven van de Gandhi’s zijn veelbetekenend en zeldzaam, aangezien van de heer Rao bekend was dat hij het grootste deel van de jaren 90 ijzige banden had met de Gandhi’s, vanaf het moment dat hij premier werd in 1991 – hij was de eerste leider buiten de Nehru-Gandhi-familie die een volledige termijn als premier duurt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *