De WHO-chef verwerpt de bewering van Pompeo dat hij door China is gekocht

WHO chief Tedros Adhanom Ghebreyesus said Mike Pompeo's comments were "untrue and unacceptable."

Pompeo beweerde dinsdag over Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens een privévergadering met Britse wetgevers in Londen, bevestigde Labour-parlementslid Chris Bryant aan CNN.

De staatssecretaris verwees ook naar de inspanningen van China om de WHO te “coöpteren” bij een nieuws conferentie dinsdag in Londen, toen hij zei dat de wereld ervoor moest zorgen dat elk land, inclusief China, zich gedroeg in overeenstemming met de internationale orde.

‘Je kunt geen claims indienen voor maritieme regio’s waar je geen wettige claim op hebt. Je kunt landen niet bedreigen en ze in de Himalaya pesten. Je kunt je niet in de doofpot storten en internationale instellingen zoals de wereld coöpteren Gezondheidsorganisatie ‘, zei Pompeo.

Gevraagd naar commentaar op de opmerkingen van Pompeo op donderdag, zei Tedros “de opmerkingen zijn onwaar en onaanvaardbaar en zonder enige grondslag trouwens”.

“Onze enige focus en de focus van de internationale … de hele organisatie is het redden van levens”, voegde hij eraan toe.

‘Als er één ding is dat echt belangrijk voor ons is en dat voor de hele internationale gemeenschap van belang zou moeten zijn, is het redden van levens. En de WGO laat zich niet afleiden door deze opmerkingen en we willen niet dat de internationale gemeenschap ook wordt afgeleid.’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde te reageren toen CNN hem vroeg naar de beweringen van Pompeo.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft herhaaldelijk beledigd De prestaties van de WHO tijdens de uitbraak, zelfs als de gevallen in de Verenigde Staten tot meer dan 4 miljoen zijn gestegen en de sterfgevallen de 140.000 hebben overschreden – het hoogste aantal ter wereld.

De Trump-regering vertelde het Congres en de Verenigde Naties eerder deze maand dat de VS zich formeel terugtrekt uit de WHO, een beweging die wordt bekritiseerd door tweeledige wetgevers, medische verenigingen en bondgenoten in het buitenland.

READ  De Rangers schudden de innings van het team door elkaar en elimineren de haters in hun VCT Americas-opener tegen 100T

“Zoals u weet, blijft een van de grootste bedreigingen waarmee we worden geconfronteerd de politisering van de pandemie. Covid-19 respecteert geen grenzen, ideologieën of politieke partijen, en ik heb het vaak gezegd. Covid-politiek moet in quarantaine worden geplaatst”, zegt Tedros. toegevoegd.

‘En ik doe een beroep op alle naties om samen te werken. Politiek en partijdigheid hebben de zaken erger gemaakt. Het belangrijkste is dus tekenoplossingen en solidariteit.

‘Maar ik herhaal, de beschuldigingen zijn niet waar en ongegrond.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *