30 juli coronavirusnieuws

Coronavirus live updates van over de hele wereld

“Het mag niet acceptabel zijn” dat de VS zo achterloopt op het testen van coronavirus, zei admiraal Brett Giroir, adjunct-secretaris voor gezondheid bij het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services tijdens het stadhuis van CNN voor coronavirus.

Hij probeerde de staat van testen in de VS te verdedigen nadat grote testbedrijven zoals Quest Diagnostics meldden dat het zeven dagen of langer kan duren om tests uit te voeren en resultaten bij mensen terug te krijgen.

“Landelijk is ongeveer 25% van de tests point-of-care, dus dat is ongeveer 15 minuten. Nog eens 25% wordt gedaan in lokale ziekenhuizen … Dat is over het algemeen een snelle ommekeer, ‘zei Giroir.

Maar hij gaf toe dat er een achterstand is die sommige coronavirustesten praktisch nutteloos maakt.

‘Waar we het echt over hebben, zijn de grote commerciële laboratoria en het lijdt geen twijfel dat ze onder druk zijn gezet, en Quest is meer onder druk dan de andere commerciële laboratoria’, zei hij.

“Onze gegevens op dit moment, en dit is de slechtste week, is dat 56% binnen drie dagen terug is, 76% binnen vijf dagen terug”, voegde hij eraan toe.

Het samenvoegen van monsters van vier of vijf mensen kan dingen versnellen en middelen besparen, zei Giroir.

‘Ik heb het gezegd en ik heb het eerder gezegd – ik wil de perfecte test. Ik wil dat het perfect gevoelig en specifiek is en binnen 15 minuten terug is. Daarom werken we echt aan meer point-of-care, maar nogmaals, het is een work in progress, vanwege de enorme vraag, ”zei Giroir.

READ  "Yellowstone" eindigt met het vijfde seizoen, een nieuwe reeks sequels - Diversen

In september verwacht Giroir dat hij verwacht dat de helft van alle tests in de VS point-of-care-tests zijn, maar hij waarschuwde: ‘Je kunt je er niet uit testen.’ Mensen moeten ook maskers gebruiken, drukte vermijden en voorkomen dat ze binnen zijn met anderen, zei hij.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *