Brandweervliegtuigen uit Nevada botsen in de lucht en doden beide piloten

Brandweervliegtuigen uit Nevada botsen in de lucht en doden beide piloten

Twee eenmotorige vliegtuigen kwamen donderdagmiddag in de lucht in botsing tijdens brandbestrijdingsactiviteiten in het zuidoosten van Nevada, volgens rapporten.

Beide piloten kwamen om bij de crash en er werd een herstelinspanning uitgevoerd, meldde FOX 5 uit Las Vegas.

“We betuigen onze oprechte condoleances aan de families van de twee piloten en aan al diegenen die werken met het BLM Nevada Ely District,” vertelde BLM Nevada State Director Jon Raby aan het station.

“BLM” verwijst naar het State Bureau of Land Management.

Een woordvoerster van de Federal Aviation Administration (FAA) vertelde Fox News dat het ongeval plaatsvond terwijl de vliegtuigen rond 13.00 uur bisschopbrand nabij Caliente, Nev.

De FAA en de National Transportation Safety Board (NTSB) zullen het onderzoek leiden en de NTSB zal de waarschijnlijke oorzaak van de crash bepalen.

Onderzoekers moeten de staartnummers van het vliegtuig op de crashlocatie nog verifiëren.

Elk vliegtuig had alleen de piloot aan boord, zeiden de autoriteiten.

Tankvliegtuigen kunnen maar liefst 800 liter brandvertragend vervoeren en kunnen service verlenen aan gebieden die onbereikbaar zijn voor grote tankers, FOX 5 gerapporteerd.

Het 500 hectare grote natuurvuur ​​begon woensdag in een gebied ongeveer 17 mijl ten zuidwesten van Caliente en 150 mijl ten noordoosten van Las Vegas.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *