32 jaar na het stoppen met school, keurt Meghalaya oma Lakyntiew Syiemlieh klasse 12 examens af

NDTV News

Lakyntiew Syiemlieh droeg trots het uniform tijdens het bijwonen van lessen

Shillong:

Een schoolverlater van 50 jaar en een grootmoeder uit een afgelegen dorp in Meghalaya heeft de leeftijd getrotseerd en de bestuursexamens van klas 12 doorstaan, met lofbetuigingen voor haar prestatie en een soort sociale media-ster geworden.

De resultaten van het Meghalaya Board’s Higher Secondary School Leaving Certificate (HSLLC), Arts stream, werden maandag bekendgemaakt en Lakyntiew Syiemlieh is geslaagd voor de examens, volgens de website van de boards.

Mevrouw Lakyntiew was de oudste student en ze droeg trots het uniform tijdens het volgen van lessen aan het Balawan College in het RiBhoi-district gedurende twee lange jaren.

‘Ik ben zo blij dat ik de examens heb afgerond’, zei mevrouw Lakyntiew tegen PTI.

Ze zei dat ze hogere studies wil volgen met de landstaal als hoofdvak.

De grootmoeder was in 1988 gestopt met school omdat wiskunde voor haar een hoofdpijninducerende ervaring was.

“Ik ging niet meer naar school omdat wiskunde me te moeilijk was om te begrijpen. Ik kreeg een baan aangeboden om kleuters les te geven in 2008 en dat was het begin van mijn liefde voor opnieuw leren”, zei ze.

In 2015 volgde mevrouw Lakyntiew een cursus afstandsonderwijs aangeboden door IGNOU na een onderbreking van 26 jaar om haar post te behouden bij SSA School, waar ze les gaf.

‘Ik was blij omdat wiskunde niet was opgenomen in de IGNOU-cursus’, zei ze.

Minister van Onderwijs Lahkmen Rymbui feliciteerde Lakyntiew Syiemlieh met haar prestatie ondanks haar leeftijd.

“Leeftijd is geen probleem wanneer men op zoek is naar onderwijs. Lakyntiew Syiemlieh is een voorbeeld voor iedereen en vooral voor degenen die halverwege hun studie opgeven. Ik feliciteer haar en waardeer haar harde werk en toewijding”, zei de heer Rymbui.

READ  Mario Kart 8 Deluxe-product verwachtte geen historisch verkoopsucces

Haar verhaal werd op grote schaal verspreid op sociale media.

Lakyntiew Syiemlieh zei dat ze heeft gereageerd op felicitaties op haar Facebook-pagina en dat ze druk bezig is met het beantwoorden van telefoontjes van vrienden en familieleden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *