George Soros-groep belooft $ 220 miljoen om ‘systemisch racisme te ontmantelen’

George Soros-groep belooft $ 220 miljoen om 'systemisch racisme te ontmantelen'

Een filantropische groep die deze week werd opgericht door miljardairinvesteerder George Soros, beloofde $ 220 miljoen om te helpen ‘systemisch racisme te ontmantelen’ – waarbij meer dan een derde van het deeg bestemd was voor groepen en steden die aandrongen op ‘een nieuwe kijk op de openbare veiligheid’.

De enorme investering van Open Society Foundations zal worden gedaan in “opkomende organisaties en leiders die macht opbouwen in de zwarte gemeenschap in het hele land” – met $ 70 miljoen bestemd voor “meer onmiddellijke inspanningen om raciale rechtvaardigheid te bevorderen”.

Het grootste deel – $ 150 miljoen – komt als een reeks van vijfjarige subsidies aan zwart geleide justitieorganisaties, aldus de organisatie. in een persbericht maandag.

Black Voters Matter, Circle for Justice Innovations, Repairers of the Breach en het Equal Justice Initiative behoren tot de ontvangers.

Het oormerk van $ 70 miljoen zal worden besteed aan groepen en steden “omdat ze de openbare veiligheid opnieuw in beeld brengen, verder gaan dan de cultuur van criminalisering en opsluiting, en ernaar streven veilige, gezonde en raciaal rechtvaardige gemeenschappen te creëren.” Ze werden niet genoemd in het persbericht.

Dat deel van het geld zal ook worden gebruikt om jongeren te engageren en de onderdrukking van kiezers te bestrijden, zei de door Soros gefinancierde organisatie.

Patrick Gaspard
Patrick GaspardGetty Images voor Afrika Amerika

‘We erkennen dat de strijd om het systemisch racisme te ontmantelen een voortdurende strijd is; het heeft bestaan ​​vanaf het begin van de republiek tot heden en is ingebed in elk bestuursniveau en in ons straf- en rechtssysteem, ‘zei Patrick Gaspard, president van de Open Society Foundations. “Maar de stroomstoot van mensen die de straat op zijn gegaan om te eisen dat deze natie het beter doet – mensen van alle leeftijden, met alle achtergronden en in elke hoek van dit land – geeft ons allemaal hoop.”

READ  Final Fantasy 14 heeft zojuist zijn gelijktijdige spelerrecord op Steam verbroken

De groep zei dat het de komende weken meer details zal delen.

Written By
More from Max Mcgee
Tokyo op pc introduceert indrukwekkende nieuwe DLSS-concurrent • Eurogamer.net
Ghostwire: Tokyo is een game die qua technische structuur veel verrassingen heeft....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *