4 Voordelen van Lite Apps for Vacation (en de beste apps op een rij)

Ga je binnenkort op vakantie en is je datapakket niet al te groot, of heb je helemaal geen behoefte aan alle drukte van de verschillende apps? Kijk dan eens naar de voordelen van de zogenaamde Lite apps. Deze slanke apps bieden veel voordelen en we zetten ze voor je op een rij.

Lees verder na de aankondiging.

Voordelen van lichte toepassingen: klein maar mooi

In de Play Store vind je honderdduizenden apps, games en andere content zoals boeken, films en muziek. Facebook of Instagram downloaden is natuurlijk eenvoudig. Deze apps zitten echter boordevol functies, nemen veel opslagruimte in beslag, verbruiken voldoende data en zijn niet altijd de beste optie.

Er zijn ook zogenaamde Lite-apps, of lichtere varianten. Deze zijn voornamelijk voor Android Go, een versie van het besturingssysteem die ook qua functionaliteit is uitgefaseerd. Smartphones met deze Android-versie hebben goedkope hardware en zijn daardoor niet erg krachtig.

Leuk voor bijvoorbeeld ontwikkelingslanden waar mensen niet het geld hebben om een ​​duur apparaat te kopen, maar ze natuurlijk wel onder andere social media willen gaan gebruiken. Lite-apps bieden verschillende voordelen en die hebben we voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk geven we ook veel tips van de populairste Lite-apps, dus lees snel verder!

1. Kan op elk apparaat worden gebruikt

Het eerste voordeel van Lite-apps is dat ze op elk apparaat kunnen worden gebruikt. Je kunt ze vaak downloaden uit de Play Store zoals je gewend bent. Het maakt dus niet uit of je smartphone Android Go draait of de volledige versie van het besturingssysteem. Houd er dus rekening mee dat er zeker niet van elke app een lichtere versie beschikbaar is.

READ  Coöperatieve animatie van Pile Up! Box by Box komt naar Xbox, PlayStation en Switch

2. Minder dataverbruik, minder dataverbindingssnelheid

Het tweede voordeel van Lite-apps is dat ze veel minder data verbruiken. Dit komt simpelweg door de verschillende verbeteringen, maar ook omdat de Lite-app vaak een boeiende mobiele webpagina is. Zo hoef je niet elke keer allerlei data te downloaden of alles te uploaden.

Ook voor light apps heb je niet de beste mobiele internetverbinding nodig. Geen probleem voor ons Nederlanders en Belgen natuurlijk, maar in landen waar nog 2G- of 3G-netwerken worden gebruikt, is dat prima. Ook kun je daar starten met bijvoorbeeld Facebook, Maps of Messenger.

3. Onnodige capriolen zijn niet in het vliegtuig

Zet je complete apps naast de Lite-versie, dan zie je meteen dat deze lite-versie alleen de basisfuncties bevat. Voor veel mensen is dit meer dan genoeg, omdat ze niet hoeven te werken met de eindeloze mogelijkheden die gewone applicaties vaak bieden. Als je gewoon een foto of video op Instagram wilt plaatsen en wilt zien wat andere mensen doen, kun je bijvoorbeeld beginnen met Instagram Lite.

4. Het neemt minder opslagruimte in beslag

De opslagruimte die voor apps wordt gebruikt, kan snel oplopen tot honderden megabytes. Misschien is het goed als je apparaat voldoende ruimte heeft, maar minder als dat niet het geval is. Ook is het de vraag of dit allemaal wel nodig is en of je het wilt. Lite-app heeft veel kleinere ruimte en gebruikt minder ruimte. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je geheugen opraakt en dat is natuurlijk fijn.

Beste Lite-apps op een rij

Het juli-thema op Android Planet is Feestdag en dit is misschien een goed moment om de Lite-apps eens te bekijken. We hebben de beste voor je samengesteld, samen met een directe downloadlink naar de Play Store.

READ  Wees een iPhone Ninja: 10 dingen die je sneller kunt doen

De app kan hier echter nog (niet beschikbaar) zijn. Dan zul je met een apart installatiebestand moeten werken en deze handmatig moeten installeren.

  • Facebook Lite: Facebook, maar dan in de lichtste en snelste applicatievariant die beschikbaar is voor Android. Zo begin je toch met een langzame(re) mobiele internetverbinding, bespaar je wat ruimte en ben je altijd op de hoogte van wat je familie, vrienden en kennissen doen. Je kunt natuurlijk zelf iets posten.
  • Ga naar Galerij: Op zoek naar de eigen galerij-app van Google, maar dan in een lichtere stijl? Dit is precies wat Gallery Go is. Ook kun je eenvoudig foto’s bewerken en is er ook een makkelijk te gebruiken offline functie.
  • Google Assistent Go: Gebruik je de Google Assistent Smart? Je kunt je ook richten op een minder omvangrijke variant van het gebruik van de Google Assistent. Zo heb je altijd de digitale server bij de hand, maar met alle bovengenoemde voordelen.
  • google joh: Alles is op vele manieren te doorzoeken via Google, maar ook via de Google Go app. Klein en schattig met slechts 12 MB.
Messenger Lite
  • Google Maps Go: Waarom Google Maps downloaden als er ook een lite-versie is? Natuurlijk kun je offline kaarten downloaden, maar er is ook een light-versie van de bekende (navigatie)applicatie. Zoals hierboven vermeld, werkt Maps eigenlijk in de browser en bevat het alleen basisfunctionaliteit. Het is ook navigeerbaar, maar je moet nog wel een keer een extra extensie downloaden en installeren.
  • Instagram Lite: Instagram zoals ik dat vroeger deed, maar zonder allerlei onnodige add-ons. Downloaden in Nederland via de Play Store is nog niet mogelijk, dus je zult het apk-bestand moeten downloaden. Zodra de installatie en installatie is voltooid, werkt de applicatie zoals gewoonlijk.
  • boodschapper: Chatten kan ‘alleen’ via de kale versie van Facebook Messenger. Je vindt er minder functionaliteit dan de reguliere app, waardoor je alleen de basis kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk met haar chatten, er is nog een tabblad met contacten en je kunt wat instellingen aanpassen.
  • Skype Lite: Skype is een van de grootste toepassingen voor het voeren van (video)gesprekken met collega’s, vrienden of kennissen. Er is ook een lichte variant, waarmee je kunt doen wat je gewend bent. Chatten is ook mogelijk met deze lichtgewicht app.
  • YouTube Go: Via onder andere YouTube Go kun je onderweg nog wat filmpjes bekijken. Daarin geef je onder andere aan hoeveel data je wilt gebruiken bij het bekijken van een video. Downloaden uit de Play Store is nog niet inbegrepen, dus je moet handmatig beginnen.
READ  Drenthe met Assen's Sake Elzinga-lens: 4.600 foto's uit de jaren 80 zijn gratis te bekijken en te downloaden in het Drents Archief

Meer nieuws over de maandelijkse vakantie:

More from Madison Garrett
Maves sluit de slide af met drie games en wint 127-117 tegen de pistons
DALLAS – Door de wedstrijd van woensdag met de Detroit Pistons te...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *