400 sporters uit 10 landen komen naar Utrecht voor de eerste editie van European Life Goals games

Utrecht is geselecteerd om volgend jaar van 20 tot en met 26 september de European Life Goals Games (ELGG) te organiseren. Voor het evenement komen 400 deelnemers uit tien Europese landen naar Utrecht.

Eind juni ontving de gemeente een uitnodiging om zich aan te melden en is inmiddels verkozen tot organiserende gemeente. De ELGG is een nieuw 7-daags sportevenement georganiseerd door stichting Life Goals. Het evenement is primair bedoeld voor mensen in een kwetsbare positie, zoals daklozen, statushouders, verslaafden, zwerfjongeren, tienerouders, ex-gedetineerden en mensen met psychische problemen.

De gemeente hoopt dat het evenement kan bijdragen aan meer begrip voor en zichtbaarheid en participatie van deze groepen mensen. De gemeente wil samen met lokale organisaties ook nationale en internationale kennis delen over de aanpak van deze doelgroepen.

50.000 euro

Het evenement vindt plaats op het Jaarbeursplein en de gemeente stelt 50.000 euro beschikbaar. Hiervan komt € 30.000, – uit de subsidieregeling Sportevenementen en € 20.000 uit het programma Jeugd, Zorg en Veiligheid.

De ELGG wordt georganiseerd met steun van het Erasmus + programma van de Europese Unie. Volgens de gemeente past het evenement binnen het thema Inclusieve Sporten en bewegen van het Sportakkoord Utrecht.


READ  China Pullback in betwist gebied in Ladakh om vandaag compleet te zijn: bronnen
Written By
More from Aubrey Mason

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *