5 alternatieve methoden om hypothesen te valideren

A / B-testen zijn enorm populair, maar soms ontbreekt het aan voldoende verkeer en conversies om het zinvol te doen. De expertgroep Conversie-optimalisatie heeft vijf alternatieve methoden geïdentificeerd om hypothesen te valideren. Het belangrijkste verschil met A / B-testen is dat je niet twee verschillende varianten tegelijkertijd vergelijkt, maar dat je naar twee verschillende tijdsperiodes kijkt: de periode voor de aanpassing en de periode erna.

A / B-testen is de beste methode binnen conversie-optimalisatie om te valideren of u het gedrag van uw websitebezoekers heeft veranderd. De vuistregel voor A / B-testen is: minimaal vijfhonderd conversies per variant per apparaat, met een maximale duur van vier weken. Als je er geen hebt, op een deel van of misschien wel op je hele website, is het beter om via andere methodes te kijken of je bijvoorbeeld wrijving in het gebruiksgemak daadwerkelijk hebt weggenomen.

Vijf validatiemethoden

De expertgroep, onder voorzitterschap van ISM eCompany, identificeert de vijf alternatieve validatiemethoden die het meest worden gebruikt door de experts zelf: webanalyse, bruikbaarheidstesten, enquêtes met het voltooiingspercentage van taken, nep door testen en boomtesten. Ze werken allemaal op basis van een voor en na analyse; je implementeert eerst de beoogde conversieverbeteringen en valideert daarna.

Kort onder elkaar:

1. Webanalyse

Wilt u een potentiële conversieverbetering valideren met webanalysegegevens? Dan kun je in principe uitgaan van dezelfde opzet als een A / B-testanalyse. Het belangrijkste verschil is dat je niet naar de gegevens van een ‘controle’ en een ‘variant’ kijkt, maar naar de periode voor de aanpassing en de periode erna.

2. Bruikbaarheidstesten

Meestal wordt een usability-onderzoek uitgevoerd om mogelijke conversieverbeteringen te ontdekken. Maar een bruikbaarheidstest kan ook als validatiemethode worden gebruikt. Zorg voor een duidelijke afbakening; heeft een specifieke aanpassing een pijnpunt opgelost?

READ  Office voor Windows versie 2102 Build 13801.20004 is beschikbaar om te downloaden (Beta); Ze veranderen

3. Enquêtes behaalden het voltooiingspercentage van de taak

Bij deze methode probeer je een hypothese te valideren door middel van een website-enquête. Het doel van de enquête is om de bezoeker te vragen naar hun ervaring met de website na het doorvoeren van de wijziging die je graag A / B-testen had willen doen in een situatie met meer traffic en conversies.

4. Valse deur testen

Een neppe test is een relatief goedkope manier om snel een grote wijziging te valideren, zoals het toevoegen van een verlanglijst, click & collect of een nieuwe productcategorie. Zorg ervoor dat het voor de klant duidelijk is dat dit een feature is die nog ontwikkeld moet worden.

5. Boom testen

Als uit uw gegevens blijkt dat bezoekers moeite hebben met het vinden van producten of diensten op uw website, kunt u boomtesten uitvoeren. Tree testing is bedoeld om een ​​logische structuur van uw website en menunavigatie te bepalen en te valideren. Het is een laagdrempelige methode waarmee u waardevolle inzichten verzamelt over hoe uw doelgroep de structuur van producten en / of diensten op uw website ervaart.

In de bluepaper worden deze alternatieve validatiemethoden elk voorzien van een aanpak, do’s en don’ts. Ook worden concrete gevallen van organisaties van leden van expertgroepen genoemd, die nader worden beschreven op Mijnconversiescore.nl.

Welke methode het beste werkt, hangt af van het specifieke geval. Er is echter een vuistregel voor validatie, concluderen de experts, die betrekking heeft op de betrouwbaarheid van uw gegevens. Als u kunt kiezen tussen een kwantitatieve of een kwalitatieve validatiemethode, biedt de kwantitatieve methode over het algemeen de hoogste betrouwbaarheid.

READ  Hackers maken misbruik van de cyberaanval in de pijplijn van de kolonie om phishing te misleiden

Bluepaper De bluepaper van de expertgroep Conversion Optimization is opgenomen in het nieuwe ShoppingTomorrow-boek, te koop bij bol.com. De bluepaper is ook los gratis te downloaden vanaf de website van Morgen winkelen.

Twinkle zal de komende tijd aandacht besteden aan de bevindingen van het ShoppingTomorrow onderzoeksplatform. De expertgroepen publiceerden hun conclusies eind oktober in de bundel ‘The Next Chapter – Accelerated Forward’. Op de site van Morgen winkelen de bluepapers zijn gratis te downloaden. Samenvattingen hiervan vindt u in ons dossier.

More from Madison Garrett

Beste online games om tijdens de vakantie met vrienden te spelen

De pandemie en social distancing aanbevelingen kunnen uw gebruikelijke vakantieplannen met familie...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *