5 iCloud-functies die u echt wilt weten op uw iPhone

5 iCloud-functies die u echt wilt weten op uw iPhone

Heb je een iPhone? Dan krijg je waarschijnlijk regelmatig een melding dat je iCloud vol is. Maar moet je je echt op de dienst abonneren en is het echt nuttig? Wil redacteur Yerwin Krack je vertellen.

Als je een iPhone hebt, heb je meteen toegang tot iCloud. Met de service maak je automatisch een back-up van je foto’s, video’s, notities en bestanden. Zo heb je snel toegang tot alles wat je nodig hebt, aangezien het gekoppeld is aan je Apple account. Ook is het eenvoudig om vanuit een back-up terug te zetten naar bijvoorbeeld een nieuwe iPhone.

Alles wat u moet weten over iCloud op uw iPhone

Maar wat zijn eigenlijk de vijf dingen die u moet weten over iCloud en iCloud+? Hier komen ze.

#1 (Gratis) iCloud-opslag

Elke iPhone-gebruiker krijgt 5 GB iCloud-opslag van Apple. Hiermee kunt u een back-up maken van uw persoonlijke gegevens en informatie. Je merkt echter al snel dat je zover bent gekomen, zeker als je je foto’s en video’s graag in de cloud opslaat. Dit is echt niet genoeg.

Gelukkig is iCloud uit te breiden via iCloud+. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar. Voor 50 GB opslag betaal je € 0,99 per maand. Voor 200 GB is dat €2,99 per maand en voor 2TB betaal je €9,99 per maand.

iCloud is ook inbegrepen in Apple One, de abonnementsservice die verschillende Apple-apps bundelt. Zo is er bij het losse abonnement 50 GB opslagruimte inbegrepen en bij het Premier en Family abonnement krijg je 200 GB.

#2 Download iCloud-foto’s en -video’s naar je iPhone

Het is ook mogelijk om foto’s en video’s te downloaden die zijn opgeslagen in iCloud. Handig om gemakkelijk je foto’s te bekijken op bijvoorbeeld andere niet-Apple devices of als je niet overal internet hebt.

Volg op de iPhone deze stappen om foto’s te downloaden:

  1. Ga naar icloud.com en tik op de foto’s
  2. Selecteer de foto’s en video’s die u wilt downloaden
  3. tik op meer
  4. Hij kiest downloaden Druk vervolgens op Bevestigen

Op Mac en pc werkt het als volgt:

  1. Ga naar icloud.com en klik de foto’s
  2. Selecteer de gewenste foto’s. Houd de Command-toets op een Mac of de Ctrl-toets op een pc ingedrukt om meerdere foto’s of video’s te selecteren
  3. Klik op de wolk in de bovenhoek en houd deze vast
  4. Klik downloaden

#3 Deel eenvoudig foto’s

iCloud maakt het supereenvoudig om foto’s of albums met maximaal vijf andere mensen te delen. Alles in je gedeelde fotobibliotheek wordt weergegeven in Uitgelichte foto’s en herinneringen.

iOS 16 iPhone
Plaats het! (foto: Appel)

U kunt ook eenvoudig een gedeeld album maken. Zo combineer je gemakkelijk jouw foto’s met foto’s van vrienden. Je kunt je foto’s ook gemakkelijk aan anderen laten zien. Ze krijgen automatisch een update als je iets nieuws toevoegt. Bovendien is het ook eenvoudig om opmerkingen toe te voegen.

# 4 Bescherm je privacy beter op je iPhone

Met iCloud + zijn uw gegevens op iPhone nog beter beschermd wanneer u Safari gebruikt. Private Transfer voorkomt dat websites en providers een profiel van u opbouwen op basis van uw IP-adres, locatie en browsegeschiedenis.

U kunt uw e-mailadres ook verbergen bij het aanmaken van een account. met de baan Verberg mijn e-mailadres Je maakt een uniek adres aan waarop berichten automatisch worden doorgestuurd naar jouw e-mailadres. Zo kun je spam beter filteren.

#5 iCloud-mail

iCloud is automatisch geïntegreerd in de Mail-app op je iPhone, iPad of Mac. Met de service kun je overal je e-mail versturen en ontvangen. Daarnaast zijn er ingebouwde beveiligingsfuncties zoals spambeveiliging en antiphishing.

Apple-mail
Mail op je iPhone. (Foto: Brian Trump/Unsplash)

Net als Gmail kun je ook eenvoudig je e-mailadres aanmaken, maar dat eindigt bij icloud.com. Met een iCloud+ abonnement kun je ook je eigen domein gebruiken.

U moet deze slimme toetsenbordfuncties op de iPhone proberen

Heb je een fout gezien? Email ons. Wij zijn dankbaar.

READ  WhatsApp heeft het Stranger Things-stickerpakket gelanceerd, download de stickers hier

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *