5 (kleine) ergernissen over Google Maps die je regelmatig in de weg zitten

Google Maps, wat leuk. De toepassing is echter verre van perfect. We ergeren ons aan groen en geel door een aantal kleine foutjes in de kaarten, die behoorlijk in de weg kunnen staan.

Lees verder na de aankondiging.

5 dingen die Google Maps nog kan verbeteren

Google Maps is over het algemeen een geweldige en betrouwbare app. De navigatie verloopt soepel, de kaarten zijn gedetailleerd en er zijn tal van verschillende reismogelijkheden om uit te kiezen. Gebruikers met weinig data kunnen Google Maps offline gebruiken, op voorwaarde dat ze een eerder gedownloade kaart hebben. De applicatie is echter verre van perfect en er zijn enkele punten die aandacht behoeven. We hebben vijf (kleine) ergernissen op een rij gezet in Google Maps.

1. Google denkt dat we alleen met de auto offline gaan

Offline kaarten zijn erg handig voor mensen met een beperkt gegevenspakket. Navigatie kost veel megabytes op internet. Gelukkig kun je via wifi een kaart van een gebied naar keuze downloaden voor offline gebruik. In deze offline kaart kun je echter alleen met de auto navigeren. Ongelukkige voetgangers en fietsers. Heel vervelend, Google.

Offline kaarten nemen relatief veel opslagruimte in beslag. Het is begrijpelijk dat Google niet elke route beschikbaar stelt om de grootte van Maps te beperken. Maar waarom is er geen optie om alleen het wandelpad te downloaden? Of gewoon een fietspad? Dit zou een hoop kopzorgen schelen.

READ  Korte zorg Nieuws Home Monitor Crohn's. Voorkom vallen van online escape room en meer.

2. Onzekerheid over tram- en bushaltes

Laten we een tekening maken. Je gaat een dagje shoppen in Amsterdam. Na uren wandelen ben je klaar. Je wilt zo snel mogelijk de tram of bus pakken, maar bent niet bekend met het Amsterdamse tramnetwerk. Met Google Maps kun je zoeken naar de dichtstbijzijnde tram- of bushalte, maar dat zijn er nogal wat. Welke tram gaat terug naar het centraal station? En bij welk station moet je stoppen, aan welke kant van de straat?

Het vinden van een tram- of bushalte in een grote stad is een duivelse taak. Elk station heeft een “uitgang” en “retour” perron, die soms tientallen meters van elkaar verwijderd zijn. In een aantal gevallen bevinden de verschillende perrons zich in een geheel andere straat. Dit is natuurlijk niet de schuld van Google Maps, maar staat vaak niet duidelijk aangegeven in de applicatie. Zeker als je de zaken haastig vergeet te focussen en het noorden, oosten, zuiden en westen helemaal door elkaar heeft gehusseld.

Natuurlijk zijn er apps die gespecialiseerd zijn in het Nederlandse openbaar vervoer, zoals 9292. Maar waarom kan Google dat niet zelf? Voor de navigatie gebruiken we kaarten – uitgebreide OV-informatie past daar wat ons betreft perfect bij. Na wat toekomstige updates van Google Maps, hopen we dat we de tram nooit meer zullen missen vanwege een onvindbare tussenstop.

3. Welke uitgang van het metrostation is correct?

Nee, we zijn nog niet klaar met praten over het openbaar vervoer. Metrostations hebben vaak meerdere uitgangen. Maar welke afrit is het dichtst bij uw eindbestemming? Metrostations kunnen ondergrondse labyrinten zijn. Dus welke kant moet je op om bij die uitgang te komen? Google Maps heeft geen idee. Ondergrondse kaarten worden niet ondersteund.

READ  watchOS 7 preview: allesbehalve slaapverwekkende

Natuurlijk hebben we (bijna) ogen en bij metrostations staan ​​vaak allerlei bordjes met straatnamen en vette pijlen die de weg wijzen. U kunt dus gemakkelijk zelf de weg naar buiten vinden – maar als Google een helpende hand biedt, gaat het sneller.

4. Scooterrijders, helaas niet één van hen

Heeft u een scootmobiel? U bent dus netten aan het vangen met Google Maps. De app kan de scooterpaden niet voor je bepalen. In de meeste gevallen mag je met een scooter alleen op een fietspad rijden, maar er zijn uitzonderingen: je kunt ze niet vinden met Google Maps. Daarnaast ontvang je geen schatting van de reistijd. Dit is helemaal niet handig voor de planning.

Steeds meer mensen hebben een (elektrische) scooter en dus wordt het tijd dat Google hier aparte manieren voor gaat bieden. Zolang de scooterrijders het goed hebben om te pendelen natuurlijk. Smartphones in het verkeer zijn strafbaar en dodelijk. Maar dit is een onderwerp voor een ander artikel.

5. Verander WhatsApp-adressen in versleutelde coördinaten

Heb je ooit een doorgestuurd adres ontvangen via WhatsApp? Deze berichten-app wordt automatisch omgezet in een klikbare link die u rechtstreeks naar Google Maps stuurt. Erg handig – maar de kaarten hebben de boel een beetje verpest. De app zet de adreslink van WhatsApp om in coördinaten.

Als je vervolgens een specifiek adres probeert te vinden in je kaartgeschiedenis en in het verleden al naar adressen van WhatsApp hebt gezocht, kijk je tussen een rij nietszeggende coördinaten. Het is misschien leuk als je van Pirates of the Caribbean houdt, maar helemaal praktisch is het niet.

READ  Hillegom kunstroute en wandelapp VoetstAPPen rijker

Een makkelijke oplossing voor dit probleem: kopieer de adressen en plaats ze handmatig in Google Maps. Je hebt dus niet langer het probleem van formatteren. Maar dit is weer een extra stap die eigenlijk niet nodig zou moeten zijn. Hopelijk lost Google het snel op.

Wat dacht je ervan om weer een papieren kaart op te halen?

Misschien zijn deze vijf punten een teken van onze groeiende luiheid als het gaat om navigatie. Voor onderweg zijn we volledig afhankelijk van onze smartphones. Misschien moeten we het gezeur verminderen en vaker een oude en betrouwbare papieren kaart gebruiken. Of misschien niet. Laat het ons zeker weten in de comments!

Meer over Google Maps:

More from Madison Garrett
Het meest dominante team in gaming is misschien wel beter dan ooit
Het Amerikaanse waterpoloteam voor dames won de Olympische kampioenschappen in Londen en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *