50 miljoen mensen bezitten YouTube Premium

209 miljoen mensen hebben Netflix. Het merk bouwt hier al jaren op voort en is nog steeds de koning van streamingdiensten. Hetzelfde geldt voor Spotify: de muziekstreamingdienst heeft 158 ​​betalende gebruikers. YouTube Premium en het veel nieuwere YouTube Music lijken samen 50 miljoen abonnees te hebben.

YouTube Premium

We weten al lang dat mensen vaak meerdere streamingabonnementen per gezin kopen, wat betekent dat er onder YouTube Premium-gebruikers waarschijnlijk veel Spotify- en Netflix-klanten zullen zijn. De groei die YouTube ermee laat zien is echter indrukwekkend: vorig jaar (per december 2020) waren dat er nog 30 miljoen.

in een Lidwoord Google schrijft: Het is bijna 6 jaar geleden dat we YouTube-abonnementen hebben gelanceerd en vandaag zijn we verheugd om het nieuws te delen dat we de 50 miljoen muziek- en premium-abonnees hebben overschreden, inclusief bèta. Muziek en premiumabonnementen zijn belangrijke pijlers voor het genereren van inkomsten met YouTube, waardoor unieke inhoud en communities kunnen floreren.”

Vooral veel muziekliefhebbers

Hoe deze 50 miljoen precies verdeeld zijn, is niet bekend. Google benadrukt het muziekgedeelte van de tekst, dus mensen lijken het vooral op te vatten voor de muzikale kant van het verhaal, in plaats van bijvoorbeeld vlogs.

YouTube Music Premium kost tien euro per maand, terwijl YouTube Premium 12 euro per maand kost. Het enige verschil tussen beide is dat je met Premium ook gewone video’s zonder advertenties kunt downloaden en bekijken. Een groot pluspunt, want de frequentie van advertenties op YouTube is groot en meeslepend: of liever: groot en vervelend. Veel mensen raken zo gefrustreerd dat ze besluiten het abonnementsgeld te betalen.

READ  Waarom je geen rom zou moeten runnen

Videoclips

Tegelijkertijd is dit ook erg handig, want nu je een YouTube-filmpje moet kijken en je telefoon niet op slot kan doen, kan dat met een YouTube-abonnement. Bovendien is het handig om muziek te kunnen downloaden, zodat je niet elke keer veel data verbruikt. Bij YouTube is dit natuurlijk meer, omdat er ook video’s aan vast zitten, wat bij Spotify maar een klein onderdeel is van een clip. Kortom, het is niet helemaal teleurstellend voor mensen om zich te abonneren op YouTube.

Laura Jenny

Als ze niet tikt, zweeft ze ergens in de grote wereld van entertainment of op een vliegtuig naar een geweldige plek in de echte wereld. Mario…

More from Madison Garrett

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *