Apple Music met Dolby Atmos: hoe gebruik je het?

Apple Music met ruimtelijk geluid van Dolby Atmos

Todd Haselton | CNBC

een appel Echt gaaf gerold Nieuwe Dolby Atmos surround sound-functie naar Apple Music deze week kan helpen abonnees aan te trekken en vast te houden terwijl u concurreert met de leider in muziekstreaming spotify.

Dolby Atmos ruimtelijke audio laat het klinken alsof muziek je omringt terwijl je een koptelefoon gebruikt, in plaats van alleen je linker- en rechteroor aan te sluiten. Nummers met Dolby Atmos zijn gratis beschikbaar zolang je al geabonneerd bent op Apple Music. Dolby Atmos is ook beschikbaar via Amazone Music HD- en TIDAL-abonnementen, terwijl Deezer Sony’s concurrerende 360 ​​Reality Audio voor Deezer HiFi-service gebruikt. Spotify heeft nog geen Dolby Atmos-optie.

Ik ben geen fan van muziek en kan meestal geen onderscheid maken tussen enkele van de beste muziekdiensten die beginnen op te komen. Maar er is een merkbaar verschil tussen gewone stereomuziek en “Spatial Audio with Dolby Atmos”-nummers. Tenminste de meeste tijd. Het verschil is in sommige nummers meer merkbaar dan in andere.

Momenteel zijn er slechts duizenden nummers (van de 75 miljoen nummers in Apple Music) die ze ondersteunen, maar Apple heeft enkele afspeellijsten die je kunnen laten zien wat ze kunnen doen. Nieuwe albums zullen ondersteuning blijven toevoegen, terwijl artiesten ook enkele oude nummers herwerken.

Mensen gewoon laten abonneren op Apple Music is misschien niet genoeg – althans voorlopig – maar het is een geweldige toevoeging voor mensen die al Apple Music hebben om meer uit de service te halen.

AirPods Pro krijgen een nieuwe ruimtelijke audio-ervaring van omgevingsgeluiden.

een appel

Dolby Atmos stelt muzikanten in staat om liedjes te creëren die specifiek liedjes en instrumenten op specifieke delen van de ‘soundstage’ plaatsen. En dit zijn de nieuwe soorten nummers die nu beschikbaar zijn in Apple Music.

Dit najaar zal Apple daarop voortbouwen met head-tracking AirPods Pro en AirPods Pro Max die al beschikbaar zijn voor films en tv-programma’s die Dolby Atmos aanbieden. Indien ingeschakeld, lijkt de muziek afkomstig te zijn van het apparaat dat deze afspeelt. Dus als je een koptelefoon gebruikt en je hoofd naar beneden houdt, hoor je muziek die bijvoorbeeld richting je iPhone gaat. Een beetje zoals de iPhone is het theater.

Apple Music met ruimtelijk geluid van Dolby Atmos

Todd Haselton | CNBC

  • Een Apple Music-abonnement (of proefversie), dat $ 4,99 per maand kost voor studenten, $ 9,99 per maand voor individuen of $ 14,99 per maand voor gezinnen (maximaal zes personen).
  • AirPods
  • AirPods Pro en AirPods Pro Max (met ruimtelijke audio ingeschakeld)
  • BeatsX, Beats Solo3 Wireless, Beats Studio3, Powerbeats3 Wireless, Beats Flex, Powerbeats Pro of Beats Solo Pro
  • Het werkt ook via de ingebouwde luidsprekers in de iPhone en iPad die de afgelopen jaren zijn uitgebracht (met uitzondering van de iPhone SE), maar ik heb gemerkt dat het duidelijker is via een koptelefoon.

Maar je hebt geen AirPods nodig. Dolby Atmos-nummers werken op alle koptelefoons, schakel eerst altijd afspelen in instellingen in.

Om dat te doen:

  • Open Instellingen op je iPhone of iPad.
  • Kies de muziek.
  • Selecteer “Dolby Atmos”
  • Wijzig de instelling in Altijd aan.
READ  GTA V en zeven andere games komen naar Game Pass

Als je luistert vanaf een Apple TV, kun je naar Dolby Atmos luisteren via de luidsprekers van het formaat of via de eerder genoemde AirPods en Beats-koptelefoons. Om het in te schakelen, ga naar Instellingen > Apps > Muziek en zorg ervoor dat Dolby Atmos is ingeschakeld op “Auto”. Op een Mac moet je de instelling inschakelen om te downloaden in Dolby Atmos in het voorkeurenmenu in Apple Music.

Apple Music met ruimtelijk geluid van Dolby Atmos

Todd Haselton | CNBC

Het is gemakkelijk om ruimtelijk geluid van Dolby Atmos te ervaren in Apple Music.

Als je de app nu opent, zie je veel afspeellijsten van verschillende genres met nummers die zijn ontworpen om Dolby Atmos te ondersteunen. Maar ik raad aan om te beginnen met de afspeellijst “Hits in Spatial Audio”, die een audiovoorbeeld geeft van stereo versus Dolby Atmos.

Wanneer nieuwe nummers en albums worden uitgebracht, zie je een klein bordje onder elk nummer met de tekst “Dolby Atmos” om je te laten weten dat het de indeling ondersteunt.

Apple Music met ruimtelijk geluid van Dolby Atmos

Todd Haselton | CNBC

Je kunt Dolby Atmos streamen zoals je wilt. Maar als je deze tracks beschikbaar wilt maken als je geen wifi hebt, moet je ze downloaden. En als je al andere nummers dan Dolby Atmos hebt gedownload, moet je ze verwijderen en het nummer opnieuw downloaden om ze in ruimtelijk audioformaat te krijgen.

U kunt ervoor zorgen dat toekomstige downloads altijd de Dolby Atmos-versie downloaden door Instellingen op uw iPhone te openen, op Muziek te tikken en de optie “Downloaden in Dolby Atmos” in te schakelen.

Abonneer je op CNBC op YouTube.

More from Madison Garrett
Google Pixel 6 Pro met een gebogen scherm en een telelenscamera
Google rust de Pixel 6 Pro uit met een 6,67-inch gebogen AMOLED-scherm,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *