6.603 COVID-19-gevallen, 198 sterfgevallen binnen 24 uur in Maharashtra

Met meer dan twee lakh COVID-19-gevallen is Maharashtra de zwaarst getroffen staat (Bestand)

Mumbai:

Maharashtra meldde woensdag 6.603 nieuwe COVID-19-gevallen om het totale aantal gevallen in de zwaarst getroffen staat op bijna 2,24 lakh te brengen, waarvan 91.084 actieve gevallen en 1.23.192 die zijn hersteld van het virus.

Meer dan 4.600 mensen werden woensdag na behandeling ontslagen. De gezondheidsafdeling zei ook dat in dezelfde tijd 198 sterfgevallen werden geregistreerd, wat het totale aantal sterfgevallen op 9.448 brengt.

De hoofdstad van de deelstaat Mumbai, die de zwaarst getroffen metropool was tot de hoofdstad Delhi de twijfelachtige onderscheiding kreeg, meldde dinsdag 1.347 nieuwe gevallen en 62 doden, wat het totaal op bijna 90.000 gevallen en meer dan 5.000 doden brengt.

Dharavi, een coronaviruscluster in Mumbai dat is verspreid over 2,5 vierkante kilometer en waar ongeveer 6,5 lakh mensen wonen, meldde slechts één geval terwijl het de curve afvlakte.

In een poging het virus in Mumbai in bedwang te houden, heeft de deelstaatregering haar COVID-19-teststrategie gewijzigd door mensen toe te staan ​​tests uit te voeren in aangewezen privélaboratoria zonder recept van een arts.

Minister-president Uddhav Thackeray, wiens regering onder vuur ligt vanwege de aanpak van de coronaviruscrisis, zei maandag dat hij vastbesloten was de uitbraak te stoppen.

“We zijn allemaal vastbesloten om een ​​einde te maken aan de coronaviruscrisis. Burgers en grote ondernemers vechten schouder aan schouder met de regering. Iedereen werkt onvermoeibaar door en dit zal succes garanderen”, aldus persbureau PTI.

De regering van de heer Thackeray heeft de afsluiting in de staat verlengd tot 31 juli, terwijl ze nieuwe richtlijnen uitvaardigde voor haar “Mission Begin Again” – een poging om de virusbeheersing in evenwicht te brengen met de noodzaak om de beperkingen te versoepelen en een stotterende economie opnieuw op te starten.

READ  Steam Deck-compatibiliteitstest wordt uitgevoerd op 810 echte games

De gefaseerde opheffing van de vergrendeling omvatte de heropening van hotels, lodges en pensions, met slechts 33 procent bezetting vanaf woensdag, zolang de COVID-19-protocollen worden gevolgd.

Deze omvatten te allen tijde thermisch scannen en verplicht gebruik van gezichtsmaskers. Al het personeel moet beschermende kleding dragen en de airconditioning moet tussen de 24 en 30 graden Celsius worden gehouden.

In heel India nadert het aantal gevallen de 7,5 lakh, slechts enkele dagen nadat het zeven lakhs overschreed. Afgezien van Maharashtra, hebben Tamil Nadu en Delhi ook elk meer dan één lakh-zaak.

Met input van PTI

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *