6 meer arrestaties in Kerala Gold Case, één gekoppeld aan het populaire Front Of India

6 meer arrestaties in Kerala Gold Case, één gekoppeld aan het populaire Front Of India

Goudsmokkelzaak in Kerala: de NIA heeft tot dusver 10 mensen gearresteerd (representatief)

Thiruvananthapuram:

De NIA heeft nog zes mensen gearresteerd in verband met de smokkel van 30 kg goud in diplomatieke bagage, geadresseerd aan het consulaat van de VAE in Thiruvananthapuram in Kerala. Volgens de NIA heeft een van de gearresteerden banden met de islamistische groep Popular Front of India.

De arrestaties, die drie dagen in beslag namen, werden gevolgd door invallen van de NIA (National Investigation Agency) op zes plaatsen in de staat, waaronder woningen van de verdachte. Er zijn beslag gelegd op twee harde schijven, acht mobiele telefoons en zes simkaarten, een digitale videorecorder en vijf dvd’s, bankpasjes, reis- en identiteitsdocumenten en betaalpassen.

Op zaterdag werden Muhammad Ali en Muhammad Ali Ebrahim, beide inwoners van Ernakulam, gearresteerd nadat uit bewijs was gebleken dat ze deel uitmaakten van een grotere samenzwering, naast het helpen van een andere verdachte, Jalal AM, bij het verzamelen van gesmokkeld goud van de belangrijkste verdachten Ramees KT en het verspreiden van smokkelwaar onder andere samenzweerders.

Jalal AM, die ook uit Ernakulam komt, was donderdag gearresteerd, samen met Said Alavi E, een inwoner van het district Malappuram, omdat hij had samengespannen met Ramees KT om goud te smokkelen via diplomatieke bagage.

Muhammad Ali, die door de NIA is geïdentificeerd als lid van het Volksfront van India (PFI), werd door de politie van Kerala beschuldigd in het enorm beruchte geval van het afhakken van de handpalm van een professor. Hij werd vrijgesproken na een proces in 2015.

READ  Fans van The Last of Us Part 1 zijn al doodsbang om de hotelkluis opnieuw te starten

Daarnaast werden vrijdag nog twee anderen gearresteerd – Mohammed Shafi en Abdu PT, beiden uit het district Malappuram. De NIA heeft tot nu toe tien mensen gearresteerd en er zijn onderzoeken aan de gang, aldus de dienst.

Vorige week vertelde de NIA een rechtbank dat de twee belangrijkste verdachten in de zaak – Swapna Suresh en Sandeep Nair – hadden samengespannen om “de monetaire stabiliteit van India te schaden” en ervan werden verdacht “terrorisme te financieren”.

Dinsdag stuurde een Kochi-rechtbank mevrouw Suresh en de heer Nair, die eerder werden ondervraagd terwijl ze in hechtenis zaten bij de NIA, naar een vijfdaagse douane-afdeling. Tegelijkertijd stuurde een speciale rechtbank van de NIA Ramees KT zeven dagen lang onder de hoede van dat bureau.

Topbronnen van instanties die deze zaak onderzoeken, hebben NDTV verteld dat er ten minste 180 kg goud was gesmokkeld via de consulaatroute, die minstens twaalf keer was gebruikt. De totale hoeveelheid door het syndicaat gesmokkeld goud zal waarschijnlijk hoger zijn, aldus de bronnen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *