70% van de Salvadoranen keurt de nieuwe Bitcoin-wet af

El Salvador staat op het punt geschiedenis te schrijven wanneer de veelbesproken Bitcoin-wet op 7 september van kracht wordt. Dit maakt El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel erkent.

Ondanks dat we hier blij mee zijn en het idee hebben dat het goed is voor de toekomst van El Salvador, lijken de bewoners het er in mindere mate mee eens te zijn. Een recente studie door ludopUCA toonde aan dat 7 van de 10 Salvadoranen tegen de bitcoin-wet van president Najib Bukele zijn.

Koop Bitcoin eenvoudig en snel bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor uw eerste aankoop tot € 1.000!

protesten tegen bitcoin

De afgelopen weken is er veel ophef geweest in El Salvador, omdat mensen van verschillende organisaties de straat op zijn gegaan om te protesteren tegen de bitcoin-wet.

Critici vinden dat Bukele meer aandacht had moeten besteden aan de gezondheids- en onderwijssector dan aan Bitcoin.

Stanley Quinteros, secretaris van de El Salvador Bar Association, zegt dat de wet Salvadoranen niet zal helpen. “Wij zijn van mening dat de uitvoering van deze wet, die al meer dan $ 203 miljoen heeft gekost, andere, belangrijkere sectoren had kunnen helpen, terwijl deze wet de economie zou hebben geschaad.”

Bukele onthulde in juni zijn plannen om bitcoin te legaliseren en werd meteen een beroemdheid in de bitcoin-gemeenschap.

Aangezien Bukele’s partij een meerderheid in het parlement heeft, was de wet relatief eenvoudig te passeren.

65% zou Chivo niet downloaden

El Salvador is ook bezig met het produceren van een overheidsportefeuille die op 7 september zal worden gelanceerd. Elke inwoner die de portemonnee downloadt, kan gratis $ 30 aan bitcoins claimen.

READ  Innoverend engagement: LetsOpp moet ook de stille bewoner een stem geven

Uit het bovenstaande onderzoek van ludopUCA blijkt echter dat 65 procent van de bevolking van het land niet geïnteresseerd is in het downloaden van de portemonnee.

Misschien verandert dat in de toekomst. Bovendien is het de vraag of het onderzoek van bovengenoemde partij klopt.

Veel mensen in het land lijken het idee te hebben dat bitcoin hen wordt opgedrongen, en dat is zeker niet het geval.

Mensen hebben altijd de keuze en mogelijkheid om hun bitcoins in te wisselen voor dollars. In de woorden van Bukele: “Niemand hoeft zijn dollars te storten.”

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs Telegram-chat, vooral het downloaden van bestanden Android nieuws-app van iOS Nieuws-app!

More from Madison Garrett

Het nieuwe Transmog-systeem van Destiny 2 heeft 25 uur nodig om een ​​enkel kostuum te maken

Destiny 2 Seizoenslanceringen zijn meestal een reden voor feest in de gemeenschap,...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *