74e Onafhankelijkheidsdag: Raazi van Alia Bhatt tot Manikarnika van Kangana; Zeven op vrouwen gerichte films zullen je hart vullen met patriottisme

Independence Day 2020: 7 women-centric patriotic Bollywood movies you must watch today

In India heeft onafhankelijkheid een enorme betekenis. We zijn misschien verdeeld door de barrières van het hindoeïsme, de islam, het christendom en het sikhisme, dit land is zeker verenigd met één religie en dat is zeker de onafhankelijkheid. Bollywood-filmmakers experimenteren met de verschillende genres, maar een beat die altijd de aandacht van de kijkers trekt, is patriottisme. De Indiase filmindustrie is een krachtpatser geweest in het produceren van verschillende blockbuster-films die de harten van de kijkers vulden met patriottisme.

Films zoals Gadar, Border en LOC en meer zijn enkele van de applauswaardige patriottische films, die niet alleen een hit zijn, maar ook altijd groen zijn om de liefde voor het land bij mensen weer aan te wakkeren. Deze films vertellen ons niet alleen over de rijke geschiedenis van India, de vrijheidsstrijd, maar gaven ons ook een gevoel van trots op de mensen die nog steeds vechten om ons te beschermen.

Hoewel de meeste patriottische films worden aangedreven door mannelijke leads, kunnen we niet negeren dat de strijd voor onafhankelijkheid niet compleet was zonder vrouwen. De vrouwelijke vrijheidsstrijders zoals Rani Lakshmi Bai, Sarojini Naidu en meer hebben de heerschappij gespeeld van een katalysator bij het verkrijgen van onafhankelijkheid voor de natie. Evenzo heeft Bollywood in veel films het leven van vrouwen gevierd, die niet alleen vochten voor vrijheid of tegen de samenzweerders, maar het land ook op verschillende andere gebieden trots hebben gemaakt.

Laten we, ter herdenking van de essentie van vrijheid op de 74e Onafhankelijkheidsdag, eens kijken naar enkele dappere en inspirerende, op vrouwen gerichte films, die je trots zullen maken dat je een Indiaan bent.

1. Raazi

Alia Bhatt in Raazi

Instagram

Mensen bekritiseerden Alia Bhatt misschien omdat ze een sterretje was en onnodige kansen kreeg, maar we weten allemaal hoe getalenteerd ze is als actrice en ze bewees het via Raazi. Raazi, geregisseerd door Meghna Gulzar, is een niet verteld verhaal van een Kasjmirisch moslimmeisje Sehmat dat tijdens de Indo-Pak-oorlog van 1971 in een Pakistaans gezin trouwde als een Indiase vrouwelijke spion.

Alia Bhatt, raazi

Alia Bhatt in RaaziInstagram

Alia Bhatt speelde niet alleen de rol, maar bezorgde ons ook kippenvel met haar boeiende optreden. Dialogen als ‘Watan ke aage kuch bhi nahi. Khud bhi nahi, ‘was genoeg om het hart van elke indiaan te laten smelten. Het is een film gevuld met de essentie van patriottisme en moed.

2. Moeder India

moeder india

Moeder India van Mehboob Khan was een film met een unieke essentie van patriottisme. Waarom zeg ik dat? Nou, de film ging niet over de onafhankelijkheidsstrijd, noch over het leger, maar het toonde prachtig de situatie van het land na de onafhankelijkheid. Nargis als alleenstaande moeder in deze wrede wereld vertelde ons over de moeilijkheden die ze had om een ​​arme boer in het land te zijn.

Het beeldde indirect de situatie van India na de onafhankelijkheid uit, waar we niets meer hadden en we probeerden gewoon weer op te staan ​​en ons moederland op te bouwen. De verhaallijn van Moeder India was een metonymie van hoe dit land en hoe het ons voedt.

3. Manikarnika

Kangana ranaut

Kangana Ranaut in Manikarnika: The Queen of JhansiRediff.com

Kangana Ranaut is een trotse Indiase burger en dat heeft ze vele malen bewezen. Haar laatste film Manikarnika was een dramatische hervertelling van de sage van Rani Lakshmi Bai. De film sprak over de moed en strijd van vrouwen voor een vrij India. Kangana deed recht aan de rol van Rani Lakshmi Bai en haar felle acteervaardigheden bezorgden de kijkers kippenvel.

4. Gunjan Saxena

Gunjan Saxena

Gunjan SaxenaTwitter

De onlangs uitgebrachte Gunjan Saxena: The Kargil Girl voegt een veer toe aan de geweldige collectie op vrouwen gerichte films en zorgt voor veel buzz. Gebaseerd op het leven van Air Force-piloot, Gunjan Saxena, de eerste Indiase vrouwelijke piloot in de strijd, is de film deze week uitgebracht op het OTT-platform en heeft hij liefde en waardering gekregen van de critici en fans.

Gunjan Saxena: The Kargil Girl

Gunjan Saxena: The Kargil GirlSociale media

Janhvi Kapoor als Gunjan Saxena heeft laten zien hoe een vrouw een cruciale rol kan spelen in de tijdoorlog, ondanks dat mensen haar proberen neer te halen. Janhvi zien als een felle luchtmachtofficier was gewoon overweldigend voor elke Indiër.

5. Mary Kom

Mary Kom poster

Priyanka Chopra als bokser Mangte Chungneijang Mary Kom in ‘Mary Kom’Facebook / Mary Kom

Priyanka Chopra-starrer Mary Komy was niet alleen een van de beste uitvoeringen van onze desi-meid, maar gaf ons ook inzicht in de strijd waarmee de 5-voudig wereldkampioen dames en Olympisch medaillewinnaar, MC Mary Kom, werd geconfronteerd. De manier waarop Mary Kom alle kansen vocht, medailles won en laurier naar het land bracht, was hartverwarmend. De film liet ons ook zien hoe een vrouw moet jongleren tussen huishoudelijke en professionele verantwoordelijkheid wanneer ze het land op wat voor manier dan ook wil dienen.

6. Neerja

Neerja

NeerjaTwitter

Het is een verhaal dat bijna elke Indiër na aan het hart ligt. Geregisseerd door Ram Madhvani, is het een biopic van de Indiase stewardess en model, Neerja Bhanot, die haar leven opofferde terwijl ze 359 passagiers redde in haar Pan Am-vlucht 73, gekaapt door de terroristen in 1986. Het beeld achterlatend van een modediva, Sonam Kapoor genageld het karakter van Neerja waardoor het een van de belangrijkste vrouwengerichte films van de hedendaagse cinema werd.

Eerste blik: Sonam Kapoor lijkt op dappere stewardess Neerja Bhanot in Ram Madhvani Directorial 'Neerja'

Eerste blik: Sonam Kapoor lijkt op dappere stewardess Neerja Bhanot in Ram Madhvani Directorial ‘Neerja’Sonam Kapoor / Instagram

Deze film heeft ons geleerd dat je ongeacht het beroep je verantwoordelijkheden en plichten jegens de burgers en het moederland moet volgen.

7. Jhansi ki Rani

jhansi ki rani

Zoals de naam doet vermoeden, is de film gevuld met de essentie van patriottisme en werd de bijdrage van een van de meest felle vrouwelijke vrijheidsstrijders, Jhansi ki Rani, benadrukt. Geregisseerd en geproduceerd door Sohrab Modi, werd deze film beschouwd als de eerste Technicolor-film gemaakt in India. Het is een spectaculaire weergave van de moed en strijd van Rani Lakshmi Bai om India te bevrijden uit de klauwen van de Britse overheersing.

READ  Apple verwijdert duizenden game-apps uit de Chinese winkel: onderzoeksbureau
Written By
More from Max Mcgee
HPU-bloemen dwingen zondagmiddag 81-67 over de computer te winnen
Site: High Point, North Carolina (Meles Center) Score: High Point 81, Presbyterian...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *