Lav Agarwal, die de briefings van het ministerie van Volksgezondheid leidde, test positief

Lav Agarwal, die de briefings van het ministerie van Volksgezondheid leidde, test positief

Op het hoogtepunt van de crisis leidde Lav Agarwal dagelijks om 16.00 uur briefings over de pandemie van het coronavirus

New Delhi:

Lav Agarwal, die de afgelopen zes maanden de nieuwsconferenties van de centrale overheid over COVID-19 heeft geleid als co-secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, heeft positief getest op het coronavirus, zo maakte de bureaucraat vrijdag op Twitter bekend.

In een tweet zei de heer Agarwal dat hij volgens de COVID-19-richtlijnen onder thuisisolatie zit na een positieve test op het virus. Hij spoorde ook al zijn collega’s aan om zichzelf in de gaten te houden.

Op het hoogtepunt van de crisis leidde de heer Agarwal dagelijks om 16.00 uur briefings over de coronaviruspandemie in het nationale mediacentrum van de regering.

Hoewel de infectiecijfers in veel andere landen zijn afgenomen, meldt India nog steeds meer dan 60.000 gevallen per dag. Het totaal van meer dan 24 lakh-gevallen volgt alleen de Verenigde Staten en Braziliƫ, en gevallen vertonen geen tekenen van vertraging. Sinds de pandemie India trof, zijn meer dan 48.000 mensen omgekomen.

India kent nog steeds de hoogste groei van het aantal infecties van de vijf zwaarst getroffen landen. Met 2,8 procent is het stijgingspercentage van het aantal gevallen in India bijna driemaal zo hoog als de 1 procent in de VS.

Hoewel de regering het herstelpercentage van India blijft benadrukken, is het herstelpercentage voor een ziekte met een sterfte van minder dan 4 procent wereldwijd niet de beste maatstaf om het effect van de pandemie te meten, aldus experts.

Hoewel de grote steden van India, zoals New Delhi en Mumbai – de eerste die door het virus werden getroffen – een afname van het aantal gevallen hebben geregistreerd, blijft het aantal in tweederangssteden en plattelandsgebieden stijgen.

In een van zijn laatste media-briefings had de heer Agarwal gezegd dat India niet kan rekenen op immuniteit van de kudde om de coronaviruspandemie te stoppen, gezien de demografie en omvang, eraan toevoegend dat het land zal moeten vertrouwen op een vaccin om COVID-19 volledig te verslaan.

READ  Cyberpunk Action-RPG The Ascent krijgt fotomodus
Written By
More from Aubrey Mason
FFXIV Endwalker Patch 6.05-notities onthullen nieuwe gevechtsmods, schatkaarten en huisvestingsitems
Final Fantasy XIV: Endwalker Vandaag kreeg ik mijn eerste Savage-laag van raids...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *