Aantal iOS-spelers Fortnite 60 procent gedaald sinds Apple vecht | NU

Het aantal Fortnitespelers die het spel spelen op een iPhone, iPad of iPod Touch zijn 60 procent gedaald sinds Apple het spel uit de App Store heeft gehaald. Dat staat in gerechtelijke documenten die zijn ingediend door studio Epic Games.

Bij de player drop keek de ontwikkelaar naar gamers die dagelijks actief zijn. De figuur illustreert hoeveel mensen de game niet meer kunnen spelen: 63 procent van de iOS-spelers speelt volgens Epic Games uitsluitend op een Apple-apparaat.

Totdat het werd verwijderd, zou het spel zijn gedownload door 116 miljoen mensen, die samen 2,86 miljard uur speelden. Het is onduidelijk hoeveel van hen nog actief speelden.

Het spel werd gewist nadat het bedrijf de regels van Apple had overtreden. De techgigant wil dat app-makers alle betalingen via het platform van Apple laten lopen, maar Epic Games heeft een eigen betaalmethode toegevoegd.

Epic Games veroorzaakte een gevecht met Apple

Epic Game is kritisch over de manier waarop Apple geld verdient. Als alle betalingen via het bedrijf gaan, zou het bedrijf tot 30 procent van alle verkopen uitmaken. De gamestudio vindt dat teveel en vindt dat er alternatieven moeten zijn.

Door een eigen betaalmethode in het spel te stoppen, wilde Epic Games een juridisch geschil uitlokken. Kort nadat het spel was uitgespeeld, heeft het bedrijf meerdere rechtszaken aangespannen. Ook in Fortnite speelde een satirische video waarin Apple werd bekritiseerd.

Het kort geding behandelt twee punten

Epic Games probeert nu twee punten aan te vechten met een kort geding. Ten eerste wil de studio dat Fortnite zal terug in de App Store worden toegelaten totdat de rechter heeft beslist. Daarnaast wil het bedrijf voorkomen dat games die door andere ontwikkelaars met Epics-software zijn gemaakt, worden verwijderd.

READ  Honderden Japanse arbeiders op Amerikaanse bases zijn getest op coronavirus

De twee bedrijven zijn onlangs voor hetzelfde punt voor de rechter gedaagd; dit leidde tot een oordeel dat slechts enkele weken geldig is. Daarnaast zei de rechter dat de game nog steeds uit de App Store geweerd kan worden, maar dat de andere games niet gedupeerd kunnen worden.

Written By
More from Lesley Curry

Pre-orders voor Xbox Series X / S nu verkrijgbaar bij deze retailers • Eurogamer.net

Beveilig hier de next-gen consoles van Microsoft vanaf de eerste dag. Na...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *