Aanvullend pensioen. Hoe is de retourzending?

Veel Nederlanders sparen voor hun eigen aanvullend pensioen als aanvulling op het bedrijfspensioen. En dat is zeker niet onverstandig nu de grote pensioenfondsen steeds meer in de problemen komen.

Wat echter vaak wordt vergeten, is het rendement van dit soort polissen. Deze rendementen blijven vaak aanzienlijk achter.

Lage rentetarieven

Dit kan komen doordat er bijvoorbeeld veel wordt geïnvesteerd in rentegerelateerde beleggingen. En dat levert tegenwoordig bijna geen rendement op.

Als u met pensioen gaat, kan een magere opbrengst duizenden, soms tienduizenden euro’s schelen. Dus niet geheel onbelangrijk.

Controleer of ik toegeef

Als het rendement achterblijft, moet worden overwogen om over te stappen naar een aanbieder die uitzicht biedt op meer rendement. Het is daarom zeker zinvol om met enige regelmaat het rendement op uw polis te controleren.

Als u wilt, kunt u dit ook voor u uitzoeken. U heeft mensen in dienst die dit elke dag doen. Als u uw retourzending wilt laten controleren, upload dan hier uw polis.

Handige tool

Op de website van JOUW vind je niet alleen informatie over hoe je een goed aanvullend pensioen opbouwt, maar ook een handige tool waarmee je eenvoudig kunt berekenen hoe snel je pensioenkapitaal kan groeien. Maak hier uw berekening.

Niet voor iedereen!

Door uw kapitaal te beleggen, loopt u natuurlijk een beleggingsrisico. Onze lijfrenteproducten zijn daarom alleen geschikt voor mensen die dit risico kunnen lopen.

Als u financieel afhankelijk bent van de lijfrente-uitkering, is het verstandig om te kiezen voor een vaste uitkering op basis van rente.


* Er is een essentieel informatiedocument opgesteld voor UW lijfrente, dat u hier kunt downloaden.

READ  Oddworld: Soulstorm draait op PS5 met 1440p en 60 frames per seconde

Sinds UW Lijfrente heeft verschillende beleggingsopties, kunt u het prospectus en de documenten met essentiële beleggersinformatie van de beleggingsfondsen downloaden, naast het essentiële-informatiedocument onderaan deze pagina onder ‘Documenten’. Deze documenten bevatten informatie over het product, kosten en risico’s. Vraag ernaar en lees deze documenten voordat u het product aanschaft.

De beleggingsfondsen hebben een open karakter en zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. Resultaten behaald in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Het is belangrijk om te weten dat de uitkeringen bij YOU variabel zijn, afhankelijk van het beursklimaat. De uitkeringen bij de verzekeraars staan ​​vast. U bent dus niet geschikt voor mensen die financieel afhankelijk zijn van het aanvullend pensioen. Als u echter in staat bent het risico van variabele uitkeringen te dragen, biedt U een zeer interessant alternatief aan.

Deze inhoud is gemaakt buiten de verantwoordelijkheid van de IEX-redactie. De informatie in deze kolom is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingen te doen.

More from Madison Garrett

Telegram 7.6.0 wordt geleverd met voicechat zoals Clubhouse en meer nieuwe opties

Als er een update verschijnt voor de Telegram-chat-app, zal dit er meestal...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *