Abhay Deol over nepotisme en de reis van oom Dharmendra als een “buitenstaander”

Abhay Deol heeft deze afbeelding gedeeld. (hoffelijkheid abhaydeol)

Hoogtepunten

  • ‘Ik heb maar één film gemaakt met mijn familie, mijn eerste’, schreef Abhay
  • ‘Het zette me ertoe aan risico’s te nemen bij nieuwe regisseurs’, voegde hij eraan toe
  • ‘Ik was me er terdege van bewust’, schreef Abhay Deol

New Delhi:

Bollywood-acteur Abhay Deol, die een behoorlijke reputatie heeft omdat hij zijn mening uitsprak op sociale media, sprak onlangs over nepotisme in zijn nieuwste Instagram-inzending. De Dev D acteur deelde zaterdag een collage op Instagram met een foto van zichzelf, afgewisseld met een foto van zijn oom en Bollywood-veteraan Dharmendra. Abhay Deol, die Bollywood binnenstapte Socha Na Tha, geproduceerd door Dharmendra’s banner Vijayta Films, schreef in zijn post: “Nepotisme komt overal in onze cultuur voor.” De acteur voegde eraan toe dat hij wist dat hij op de hoogte was van het bestaan ​​van nepotisme en dat het hem “ertoe aanzette risico’s te nemen” met nieuwkomers in Bollywood. “Ik was me er terdege van bewust en het heeft me ertoe aangezet om gedurende mijn hele carrière risico’s te nemen met nieuwe regisseurs en producenten. Zo heb ik films kunnen maken die out of the box werden beschouwd. Ik ben blij dat sommige van die artiesten en films ging verder met enorm succes ‘, las een fragment uit de post van Abhay Deol.

Abhay, wiens debuutfilm werd ondersteund door zijn oom Dharmendra, schreef in zijn post: “Nepotisme is slechts het topje van de ijsberg.” Hij voegde eraan toe dat hij maar één film heeft gemaakt met zijn familie en dat hij “dankbaar” is om dat “voorrecht” te hebben. Hij voegde toe: “Ik heb maar één film gemaakt met mijn familie, mijn eerste, en ik ben dankbaar dat ik gezegend ben en heb dat voorrecht. Ik heb die extra mijl in mijn carrière gedaan om mijn eigen pad te maken, iets wat mijn vader altijd aanmoedigde. Voor mij was hij de inspiratie. “

READ  Disney Dreamlight Valley kondigt de aankomende update met handleidingen aan

Hij verklaarde in zijn post dat zijn oom Dharmendra (die hij liefkozend als ‘vader’ noemt) een buitenstaander was, die het groot maakte in Bollywood en dat hij altijd zijn bron van inspiratie is geweest. ‘Mijn oom, die ik liefkozend vader noem, was een buitenstaander die groot werd in de filmindustrie. Ik ben blij dat er een actief debat is over de praktijken achter de schermen’, schreef Abhay Deol.

De Dev D ster, die er nooit voor terugdeinsde om de aandacht te vestigen op onderwerpen die anders door de meeste Bollywood-sterren als stil worden beschouwd, voegde toe: “Zoals we de afgelopen weken hebben geleerd, zijn er verschillende manieren waarop een kunstenaar ofwel tot succes wordt verheven of tot mislukking worden geslagen. Ik ben blij dat er vandaag meer acteurs naar buiten komen en over hun ervaringen spreken. Ik heb al jaren over de mijne gesproken, maar als eenzame stem kon ik maar zoveel doen. “

Abhay Deol, die in een van zijn eerdere Instagram-berichten onthulde dat hij en Zindagi Na Milegi Dobara co-ster Farhan Akhtar werd “gedegradeerd” van hoofdrol naar de status van ondersteunende acteur tijdens de prijsuitreiking, ondertekende de post en zei: “Het is gemakkelijk om één artiest uit te smeren om zich uit te spreken, en ik ben van tijd tot tijd aan de ontvangende kant geweest. Maar als een groep, een collectief, dat wordt moeilijk. Misschien is dit nu ons keerpunt. “

Lees het bericht van Abhay Deol hier:

Mijn oom, die ik liefkozend vader noem, was een buitenstaander die groot werd in de filmindustrie. Ik ben blij dat er een actief debat is over de praktijken achter de schermen. Nepotisme is slechts het topje van de ijsberg. Ik heb maar één film gemaakt met mijn familie, mijn eerste, en ik ben dankbaar dat ik gezegend ben en dat ik het voorrecht heb. Ik heb mijn uiterste best gedaan in mijn carrière om mijn eigen pad te maken, iets dat vader altijd heeft aangemoedigd. Voor mij was hij de inspiratie. Nepotisme komt overal in onze cultuur voor, of het nu in de politiek, het bedrijfsleven of de film is. Ik was me er terdege van bewust en het zette me ertoe aan om gedurende mijn hele carrière risico’s te nemen bij nieuwe regisseurs en producenten. Op die manier kon ik films maken die als ‘out of the box’ werden beschouwd. Ik ben blij dat sommige van die artiesten en films enorm veel succes hebben gehad. Hoewel het in elk land een rol speelt, heeft nepotisme hier in India een andere dimensie gekregen. Ik vermoed dat kaste een grote rol speelt omdat het hier meer uitgesproken is dan in andere delen van de wereld. Het is tenslotte ‘jati’ die dicteert dat een zoon het werk van zijn vader voortzet, terwijl van de dochter wordt verwacht dat ze trouwt en huisvrouw wordt. Als we serieus veranderingen willen doorvoeren, zal de focus op slechts één aspect, één industrie, terwijl we de vele andere negeren, onvolledig zijn en mogelijk contraproductief zijn. We hebben een culturele evolutie nodig. Waar komen onze filmmakers, politici en zakenmensen immers vandaan? Het zijn mensen zoals iedereen. Ze groeien op in hetzelfde systeem als iedereen. Ze weerspiegelen hun cultuur. Talent verdient overal een kans om te schitteren in zijn of haar medium. Zoals we de afgelopen weken hebben geleerd, zijn er verschillende manieren waarop een artiest tot succes wordt verheven of tot mislukking wordt geslagen. Ik ben blij dat er vandaag meer acteurs naar buiten komen en spreken over hun ervaringen. Ik spreek al jaren over de mijne, maar als eenzame stem kon ik maar zoveel doen. Het is gemakkelijk om één artiest uit te smeren omdat hij zich uitsprak, en ik ben van tijd tot tijd aan de ontvangende kant geweest. Maar als groep, als collectief, wordt dat moeilijk. Misschien is dit nu ons keerpunt. #wijziging #equalopportunity #nepotisme #kaste #jati #nuance #dialoog

Een bericht gedeeld door Abhay Deol (@abhaydeol) aan

Van het uitroepen van ‘gewekte Indiase beroemdheden’ tot het in twijfel trekken van hun beslissingen om fairness-producten te onderschrijven, Abhay Deol heeft zich uitgesproken. In termen van werk was de acteur voor het laatst gezien Wat zijn de kansen, die ook door hem werd geproduceerd.

READ  PlayStation Plus-games voor maart 2023 onder de titel Battlefield 2042

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *