Mets hopen dat Yoenis Cespedes en Jed Lowrie een sleutelrol kunnen spelen

Mets hopen dat Yoenis Cespedes en Jed Lowrie een sleutelrol kunnen spelen

Vergeet dat spelen tijdens een pandemie het meest onwaarschijnlijke deel van 2020 is.

In plaats daarvan zouden het Yoenis Cespedes en Jed Lowrie kunnen zijn die beide dit seizoen geschikt zijn voor de Mets.

Nadat hij Cespedes Seth Lugo diep tijdens de intrasquad-wedstrijd van donderdag op Citi Field had zien nemen, gaf algemeen directeur Brodie Van Wagenen toe dat het hem aan het denken zette over wat de slugger dit seizoen zou kunnen doen.

“Vorige week hebben we gepraat over Cespedes en mijn optimisme en ik heb de definitieve verklaring afgelegd [he] kan raken, ’’ zei Van Wagenen vrijdag tijdens een Zoom call. “Wat hij hier te zien kreeg – en iedereen zag hem de homerun slaan in de intrasquad-game – we zijn erg enthousiast over wat de impact van zijn knuppel kan zijn.”

De GM en manager Luis Rojas merkten op dat Cespedes moet bewijzen dat hij de honken kan runnen en het outfield kan spelen, maar zijn knuppel is er nog steeds, wat volgens Van Wagenen betekent dat de Mets “een beetje kunnen gaan dromen” over de slugger terwijl hij probeert om terug te komen van meerdere voetoperaties.

Cespedes is niet de enige kwetsbare die Met Van Wagenen meent te kunnen bijdragen als er tijdens de COVID-19-pandemie een seizoen van 2020 wordt gespeeld.

In diezelfde intrasquad-wedstrijd op donderdag sloeg Lowrie een double naar diep midden op Jacob deGrom in zijn eerste wedstrijdactie sinds vorig jaar.

“We beginnen meer antwoorden te krijgen op vragen die we hadden toen we het kamp binnenkwamen”, ’zei Van Wagenen. ‘En Jed lijkt een beetje op Yoenis, het aantonen van de kwaliteit van zijn slagbeurten is niet afgenomen met zijn ontslag.’

READ  De rare nieuwe laarzen van Destiny 2 zijn zo sterk, dus Bungie Nerfed 'Em

Maar net als Cespedes moet Lowrie verschillende hindernissen nemen voordat hij daadwerkelijk klaar is voor het spel nadat hij het grootste deel van vorig seizoen heeft gemist met een mysterieuze beenblessure.

“Naarmate hij vordert, zullen we meer te weten komen over zijn explosiviteit en of hij effectief kan rennen en spelen,” zei Van Wagenen. ‘Maar het is bemoedigend.’

Yoenis Cespedes en Jed Lowrie
Yoenis Cespedes en Jed LowrieAP; N.Y. Post: Charles Wenzelberg

Rojas sloot zelfs niet uit dat Lowrie op een gegeven moment tijdens het 60-speelschema het derde honk zou spelen.

Maar voor een speler die in zijn eerste seizoen in Queens beperkt was tot zeven slagbeurten na het tekenen van een tweejarige deal van $ 20 miljoen, zullen de Mets ongetwijfeld een paar wedstrijden spelen bij DH van de 36-jarige. Jeff McNeil staat op het derde honk, tenzij Robinson Cano, die om niet-gespecificeerde redenen al minstens drie dagen niet in voorjaarstraining 2.0 is geweest, niet kan gaan.

“Hij is altijd in staat geweest om de stakingszone te beheersen en in situaties te werken waarin hij diep in de tellingen komt en kwaliteitsslagen heeft”, zegt Van Wagenen, de voormalige agent van Lowrie. “Wij zagen [Thursday], de double op deGrom op een 3-2 tel en hij werkte vier wijd in zijn tweede slagbeurt. Je moet Jed eruit halen. Hij komt er niet uit. ‘

Je hoeft hem alleen maar op het veld te krijgen.

Hetzelfde kan worden gezegd van Cespedes de afgelopen twee jaar. Hij werd in 2018 aan beide hielen geopereerd en liep vorig jaar enkelfracturen op na een ongeval op zijn boerderij met een wild zwijn.

READ  Mario maakt het oversteken van dieren vreemd voor mij

“Vanuit een hitting-standpunt kunnen we het er allemaal over eens zijn dat hij er best goed uitziet”, ’zei Rojas. ‘Zijn timing is er [and] de toonhoogteherkenning. “

Maar Cespedes is nog niet begonnen met het runnen van de honken in wedstrijden en zou nog verder verwijderd zijn van het spelen van het outfield.

“Hij heeft niet alleen kunnen deelnemen aan wat andere mensen doen, maar hij doet ook extra werk terwijl hij probeert de kracht weer op te bouwen”, aldus Van Wagenen. “We zijn enthousiast over waar hij op dit moment is.”

Rojas hoopt dat er nog meer komt.

“Hij is positief en zeer zeker over wat hij daar kan doen”, zei de manager. “Jongens reactie [to the homer was] alleen dat ze weten dat hij dat kan doen. … Hij sloeg de homer en ze zeiden: ‘Dat ben je.’ Ik ben enthousiast over zijn houding. Hij brengt zoveel naar het clubhuis. Hij is geweldig aanwezig. Cespedes is een kracht. Het is geweldig dat hij in onze hoek zit en van dag tot dag vooruitgang boekt. “

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *