Abhishek Singhvi over het telefoontje van Sachin Pilot

NDTV News

Abhishek Singhvi zei dat hij en Sachin Pilot elkaar “lang” kennen.

New Delhi:

Senior pleitbezorger Abhishek Singhvi zei vandaag dat Sachin Pilot hem inderdaad had geroepen om zijn advies in te winnen voordat hij de juridische weg volgde met betrekking tot de aankondiging van het congres voor diskwalificatie van de rebellen-MLA’s. De heer Pilot had vandaag de rechtbank benaderd, waar hij verzocht om de kennisgeving van de spreker aan hem en zijn 18 collega’s te schrappen. Hij vroeg ook dat het tiende tijdschema van de grondwet, algemeen bekend als de anti-defectiewet waaronder de kennisgeving van vervallenverklaring werd verzonden, wordt geschrapt.

De heer Pilot noemde de heer Pilot “een dierbare vriend” en een “meest gewaardeerde collega” en vertelde de NDTV dat de Rajasthan-leider mij “twee dagen geleden onschuldig had gebeld”.

‘Ik vertelde hem schertsend dat het eervolle was om hem te vertellen dat ik niet met hem kon praten omdat ik de andere kant adviseerde en we allebei goed lachten en dat was het einde’, zei Singhvi tegen NDTV.

‘Dus in die geest belde hij me. We kennen elkaar immers al heel lang en hij wilde mijn advies zoals hij het waardeert. Maar ik adviseerde de Spreker en de bedeling waarmee zijn opvattingen niet overeenkwamen, ” hij voegde toe.

Singhvi was een van de leiders die de strijdende partijen in Rajasthan had gevraagd hun vijandigheid af te wijzen.

“Er is een tijd en plaats voor alles. #Gehlot #Piloot doorgewinterde leiders en moeten de persipicacity & maturity tonen waar ze beroemd om zijn. Turbulentie moet van korte duur zijn en oplossingen die blijvend en diep zijn”, twitterde hij eerder.

READ  Rekenspellen ontwikkeld aan de New Mexico State University zijn opgepikt door een online distributeur

De meltdown in Rajasthan is sinds het weekend aan de gang, veroorzaakt door de oproep van de politie aan de heer Pilot voor onderzoek naar wat Chief Minister Ashok Gehlot ‘paardenhandel’ noemde om zijn regering omver te werpen.

Tijdens de brandbestrijding gisteren herhaalde de heer Gehlot zijn beschuldigingen, dit keer met het bewijs dat hij de betrokkenheid van de heer Pilot bij de paardenhandel had.

Piloot en zijn groep rebellen gingen vandaag naar de rechtbank, vertegenwoordigd door Harish Salve en Mukul Rohatgi – beide topadvocaten van de regering onder de BJP-regel. De heer Rohatgi was de advocaat-generaal, de heer Salve vertegenwoordigde India internationaal in enkele van de grootste zaken.

De heer Pilot heeft geen enkele poging ondernomen om de chef van het Congres, Sonia Gandhi of de andere Gandhi’s, te ontmoeten, aldus bronnen, die blijk gaven van een bijzonder gebrek aan interesse in een wapenstilstand. Zowel Rahul Gandhi als Priyanka Gandhi Vadra hadden deze week contact met hem opgenomen, aldus bronnen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *