Activision Blizzard mobiele games verdienen meer dan console- en pc-verkoop samen

Meer dan de helft van de inkomsten van Activision Blizzard kwam uit mobiele games in de periode april-juni (tweede kwartaal) van 2022.

Volgens het laatste financiële rapport van Activision Blizzard genereerde de ontwikkelaar/uitgever in het tweede kwartaal van 2022 £ 535 miljoen aan pc- en console-verkopen – £ 275 miljoen ($ 332 miljoen) op pc en £ 310 miljoen ($ 376 miljoen). dollar) – terwijl £ 688 miljoen ($ 831 miljoen) kwam van zijn ‘mobiele en aanvullende’ activiteiten, die het bedrijf zegt ‘voornamelijk te omvatten’.[s] Inkomsten uit mobiel.” Dat vertegenwoordigde meer dan 50 procent van de totale netto-omzet voor de periode.

Eurogamer nieuwsbulletin: Eet jij Pokemon?

Een deel hiervan is natuurlijk dat Activision in 2016 mobiele ontwikkelaar King heeft overgenomen – en op dit moment is dat het meest succesvolle deel van de ABK-business – maar het is geen toeval dat Diablo Immortal ook in deze tijd werd gelanceerd (bedankt, computer spelletjes).

Nog maar een jaar geleden in dezelfde periode bedroeg de winst op mobiele apparaten, consoles en pc’s respectievelijk £ 658 miljoen / $ 795 miljoen, £ 612 miljoen / $ 740 miljoen en £ 520 miljoen / $ 628 miljoen. -jaar: consolewinst daarentegen bijna gehalveerd.

Uit hetzelfde financiële rapport bleek onlangs dat: Diablo Immortal is erin geslaagd de stroom van dalende Blizzard-gebruikersaantallen te stoppenen het bedrijf een bescheiden verhoging van de maandelijkse actieve deelname te geven.

De resultaten laten echter ook zien dat de actieve gebruikers van Blizzard slechts licht zijn hersteld – waar ze iets meer dan een jaar geleden waren – en dat de inkomsten jaar op jaar nog steeds iets lager zijn.

READ  Nintendo Direct voor Splatoon 3 bevestigd voor deze week

Na het terugbrengen van het aantal actieve gebruikers per maand naar 22 miljoen voor het kwartaal dat eindigde in maart 2022, hielp Diablo Immortal om Blizzard terug te brengen naar 27 miljoen voor het kwartaal dat begin juli eindigde.

Written By
More from Lesley Curry
Pokemon Go-spelers boos op Niantic Over PokeStop-veranderingen
afgelopen jaar, Pokemon Go Ontwikkelaar Niantic heeft een aantal wijzigingen in de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *