Activision Blizzard wordt onderzocht door de SEC

Bobby Kotik wordt buiten gezien.

Foto: Drew Angerer (Getty Images)

De rapporten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een grootschalig onderzoek gestart Bij Activision Blizzard, met de overheidsinstantie die bekijkt hoe de omstreden uitgever omgaat met de meerdere beschuldigingen van seksuele intimidatie, misbruik en giftig gedrag die openbaar zijn geworden na Ze diende in juli een rechtszaak in bij het California Department of Employment and Housing. De Securities and Exchange Commission riep Activision en een aantal van zijn hooggeplaatste leidinggevenden, waaronder de CEO Bobby Kotik.

In het verslag van vandaag van De Wall Street JournalEr is onthuld dat de Securities and Exchange Commission een onderzoek is gestart naar Activision Blizzard en vraagt ​​om Plicht En Blikjes Uitgever om diverse documenten aan te leveren. Ze omvatten de personeelsdossiers van zes voormalige werknemers en verslagen van de communicatie van CEO Kotick met leidinggevenden over talrijke klachten over seksuele intimidatie en discriminatie tegen werknemers van Activision Blizzard.

Activision-woordvoerster Helaine Klasky bevestigd met: De Wall Street Journal Op maandag deed de Securities and Exchange Commission al onderzoek naar de enorme game-uitgever en vertelde de outlet dat de SEC zich concentreerde op “onthullingen van bedrijven met betrekking tot werkgelegenheid en aanverwante zaken”. Het bevestigde ook dat verschillende huidige en voormalige werknemers zijn teruggeroepen door het federale agentschap. “Het bedrijf werkt samen met de Securities and Exchange Commission”, zei Clasky.

Kotaku Ik heb contact opgenomen met Activision Blizzard over het SEC-onderzoek.

Het onderzoek gaat niet per se over het vinden van gerechtigheid voor slachtoffers van gruwelijk misbruik, maar eerder over het vinden van de investeerders van het bedrijf die misschien niet blij zijn met de recente cyclus van slecht nieuws. De De Wall Street Journal Het stelt dat de Securities and Exchange Commission onderzoekt of Activision en haar leidinggevenden beschuldigingen van intimidatie op de werkplek en genderbeloningen naar behoren en adequaat hebben bekendgemaakt aan investeerders en andere relevante personen, en of dergelijke onthullingen snel genoeg zijn gebeurd, volgens documenten die door de outlet zijn gezien .

Dit is een ander ernstig juridisch probleem waarmee Activision Blizzard, een van ‘s werelds grootste game-uitgevers, wordt geconfronteerd.

Lees verder: Alles wat er is gebeurd sinds de rechtszaak tegen Activision Blizzard werd aangespannen

In juli onthulde een rechtszaak die was aangespannen door het California Department of Fair Employment and Housing na een jarenlang onderzoek, verhalen van verschillende vrouwen die dagelijks te maken hadden met pesterijen en misbruik terwijl ze voor Activision Blizzard werkten. Dit resulteerde in het verontschuldigen van veel leidinggevenden of Dus verlaat het bedrijf. Blizzard-spellen bevatten de namen van misbruikers Het wordt gescand door de ontwikkelaars Om overtreders uit live games te verwijderen. Beleggers spanden in augustus een tweede rechtszaak aan tegen de uitgeverGedurende de tijd dat Activision Blizzard zijn aanhoudende problemen met seksuele intimidatie en discriminatie onthulde.

De gevolgen van de rechtszaak in Californië en beschuldigingen van misbruik en giftig gedrag leidden tot: Uitgang personeelMeer verhalen over misbruik op de werkplek worden openbaar, spelers, spelers boycot spellen zoals wereld van blikjesEr is veel gesproken over vakbonden.

Activision Blizzard heeft een verklaring gestuurd naar: De Wall Street Journal Aanpak van SEC-onderzoeken en de voortdurende druk waarmee Activision Blizzard wordt geconfronteerd door rechtszaken en overheidsinstanties:

We hebben een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht en brengen deze aan om ons beleid en onze procedures te verbeteren om ervoor te zorgen dat er nergens in ons bedrijf plaats is voor discriminatie, intimidatie of ongelijke behandeling van welke aard dan ook.

terwijl, Activision heeft WilmerHale ingehuurd om vakbonden te verbreken Om de behandeling van intimidatie en andere problemen rond de gevolgen van de rechtszaak te herzien. Het is interessant om op te merken dat de persoon die deze recensie leidt, Stephanie Avakian is, die tot afgelopen februari de directeur handhaving bij de SEC was, toen ik naar Sluit je weer aan bij WilmerHale en toezicht houden op haar team om het bedrijf te beschermen tegen rechtszaken door de overheid.

READ  Fahim Saleh, de 33-jarige CEO van Gokada, werd uiteengereten gevonden in een appartement in New York
Written By
More from Aubrey Mason
Joe Biden en Kamala Harris speeches: Live updates van Verkiezing 2020
Mark Makela / Getty Images Sen Kamala Harris werd dinsdag de eerste...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *