Activision verwerpt Netflix met rechtszaak over stropersmanager

Gaminggigant Activision daagt Netflix voor de rechter over wat volgens het bedrijf Call of Duty een patroon is van onethisch en illegaal gedrag van de kant van het streamingbedrijf voor het stropen van leidinggevenden. Dit heeft allemaal te maken met Spencer Neumann, de voormalige CFO van Activision die in 2018 het gamingbedrijf verliet om zich bij Netflix aan te sluiten als financieel topman.

In zijn rechtszaak, die werd verkregen door Deadline, Zei Activision, “Netflix werft onbeschaamd talent zonder rekening te houden met zijn ethische en wettelijke verplichtingen. Om zijn personeelsbestand aan te passen aan zijn wensen, ontslaat Netflix niet alleen meedogenloos zijn eigen werknemers die het ‘adequaat’ acht, maar voert het ook een campagne van jaren van het onwettig afpakken van leidinggevenden van de concurrenten van Netflix, ongeacht hun contractuele verplichtingen. “

Activision beweert dat Netflix de Californische wet, inclusief de arbeidswet, negeert met zijn acties. Volgens Activision heeft Netflix “Neumann bewust aangezet om zijn arbeidsovereenkomst met Activision te schenden”.

“Om het nog erger te maken, hield Netflix zich schuldig aan onrechtmatig gedrag toen Activision – met de hulp van Neumann – onderhandelde met Netflix over een commercieel partnerschap om de lineaire media-inhoud van Activision te verspreiden,” zei Activision. “Netflix ging vervolgens door met het overhalen van Neumann om zijn fiduciaire verplichtingen jegens Activision te schenden, waardoor hij weer een oneerlijk en onethisch voordeel behaalde ten opzichte van Activision, een van de concurrenten van Netflix.”

Activision’s rechtszaak zegt verder dat dit gedrag met Neumann geen op zichzelf staand incident was. Het gamebedrijf zegt: “Netflix heeft een aangetoond patroon waarbij ze zich alleen bekommeren om het aantrekken en in dienst nemen van wie Netflix wil, ongeacht of het onderweg de wet overtreedt.”

READ  Het eerste computerbureau van Secretlab houdt uw kabels onder controle met behulp van magneten

Activision zoekt een permanent verbod voor Netflix om de werknemers van Activision te werven die onder contract staan ​​of om hen ertoe aan te zetten hun contracten te verbreken. Activision wil ook schadevergoeding, gevolgschade en punitieve en / of wettelijke schadevergoeding ontvangen.

Written By
More from Lesley Curry

Fans van Pokémon Sword en Shield smeken Game Freak om langere gevechten

Vroeger kreeg je, terwijl je tegen andere spelers in Pokémon-spellen vecht, 60...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *